Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megnyitották Hódmezővásárhely új élményfürdőjét
A félmilliárd forintos létesítmény állami és uniós támogatások nélkül, önkormányzati forrásokból épült meg

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő részvételével 2014. december 21-én átadták a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével kialakított új élményfürdőt, a beruházásra félmilliárd forintot fordított az önkormányzat. Lázár János az avatóünnepségen emlékeztetett rá, a hódmezővásárhelyi fürdőkultúra hagyományai száz évre tekintenek vissza, a mai fürdő építése pedig a két világháború között kezdődött el.


Felidézte, hogy a város 2002-ben építette meg a nemzetközi versenyek építésére is alkalmas tízsávos sportuszodáját, az önkormányzat akkor nem élménypark jellegű beruházásba fogott, hanem korszerű sportcentrumot épített. Az azóta eltelt idő igazolta a döntést, nyolc esztendeje valamennyi vásárhelyi általános iskolás megtanul úszni – emelte ki a miniszter.

2016-ban a város rendezi az ifjúsági úszó Európa-bajnokságot. Erre az önkormányzat – a kormánnyal összefogva – a jelenlegi vizes létesítmények mellé egy 33 méteres bemelegítő medencét épít, amely alkalmas lesz vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is – közölte Lázár János.

Az országgyűlési képviselő felidézte, a strandnak és az uszodának helyet adó Népkert egykor a helyiek összefogásával épült, és ma is ingyenes vagy olcsó szórakozási, elsősorban sportolási lehetőséget kínál az itt élőknek.

Almási István polgármester elmondta: az élményfürdő állami és uniós támogatások nélkül, kizárólag önkormányzati forrásokból épült meg, az elmúlt évek strand- és uszodafejlesztésének folytatásaként.

Az ezer négyzetméteres létesítmény a meglévő fürdőhöz kapcsolódik, két új medencével egészíti ki a sportuszodát. Az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel, tucatnyi vízi játékkal a 2–10 éves gyereket várja. A 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medencében pedig az idősebb korosztály is kikapcsolódási lehetőséget talál – tudatta a politikus.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu