Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rogán Antal kész a bíróságon is megvédeni igazát
A volt V. kerületi polgármester szerint a belvárosi önkormányzatot azóta támadják, amióta ő a Fidesz frakcióvezetője

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a „nyilvánvaló rágalmakkal” szemben. A Fidesz-frakció által az MTI-hez 2014. december 20-án eljuttatott közleményében Rogán Antal arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi „ingatlanpanamát”. Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.


„A Demokratikus Koalíció ellen már pert indítottam, most ugyanezeket a rágalmakat ismétlik tovább. Készen állok arra, hogy a bíróság előtt is megvédjem Belváros önkormányzatát a nyilvánvaló rágalmakkal szemben” – tudatta Rogán Antal, aki közölte: minden bérlőnek ugyanannyi kedvezményt adtak, és mindenki csak a jogszabályokban biztosított kedvezményt kaphatta meg.

Azt írta: a Belváros jogszabályait és vagyongazdálkodását a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hatóságai, közigazgatási hivatalai rendszeresen vizsgálták és rendben találták. „Sem engem, sem az önkormányzatot semmilyen vizsgálat során nem marasztaltak el” – tette hozzá.

Rogán Antal szerint a belvárosi önkormányzatot azóta támadják, amióta ő a Fidesz frakcióvezetője. „A politikai hátsó szándék, a mindenáron való lejáratás kísérlete nyilvánvaló, mondhatni, kilóg a lóláb a lejárató közlemények és cikkek mögül” – írta Rogán Antal, hozzátéve, hogy ennek „ékes példája”, amikor megpróbálták összemosni a nevét az alvilággal, és miután pereket indított emiatt, „Portik Tamás rokonai egy csapásra átváltoztak Habony Árpád rokonaivá”.

Közölte, büszke arra, hogy polgármestersége alatt a Belváros megújult és Budapest leggyorsabban fejlődő kerülete lett. Ebben az időszakban a Belváros vagyona nőtt, és nem csökkent - emelte ki Rogán Antal, aki szerint, ha rosszul gazdálkodtak volna, ez nyilvánvalóan fordítva lenne.

„Minden forintot visszafordítottunk a Belváros fejlesztésére, vagy az ott élők támogatására. Szociális boltok nyíltak, támogattuk az időseket és a gyereket nevelő családokat” – áll a közleményben.

Varju László, a DK elnökségének tagja december 20-i, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester „Portik Tamás érdekeltségi körébe tartozó cégnek adott el 54,2 millió forintért egy becslések szerint 127 milliót érő ingatlant a Károly körúton”, és ebben a konkrét ügyben juttattak el feljelentést a Legfőbb Ügyészséghez.

Hozzátette: folyamatosan derülnek ki az újabb ügyek, ezért azokat is meg kell vizsgálnia az önkormányzatnak is. Azt mondta, a belvárosi önkormányzat az elmúlt évek alatt több mint kétszáz ingatlant adott el áron alul, úgy, hogy néhány havi bérlet után kedvezményes áron megvehették a bérlők az épületet, épületrészt. Ezzel mintegy 4 milliárd forint kárt okoztak – közölte Varju László.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu