Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Erdei termékek csemegeboltja Székesfehérváron
Az FM államtitkára reméli, hogy majd a multinacionális cégek bolthálózataiban is megjelenhetnek az erdőgazdaságok termékei

Az országban elsőként nyílt erdei delikátesz bolt 2014. december 19-én, Székesfehérváron, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. üzletében az állami erdőgazdaságok által előállított vadhúsok és erdei termékek – lekvárok, konzervek, gyümölcslevek – vásárolhatók meg.


Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára megnyitóbeszédében hangsúlyozta: az országban elsőként megnyílt delikátesz a bizonyíték arra, hogy az erdőgazdálkodás nem csupán a kivágott fa értékesítéséből áll, hanem annál sokrétűbb tevékenység.

Kiemelte: az erdőgazdálkodás egyik legfontosabb feladata az erdő, mint nemzeti kincs megvédése, de célja az is, hogy a társadalom minél nagyobb hasznot húzzon az erdőkből, és az ott fellehető élelmiszerekből.

Úgy vélte, hogy a prémium kategóriás vadhúsok méltatlanul mellőzöttek az étkezésben és a boltok kínálatában, ezen szeretnének változtatni a delikátesz bolttal.

Elmondta, hogy az üzletben nem csak vadhúst, hanem más, az erdőgazdaságok által előállított 100 százalékos gyümölcsleveket, konzervipari készítményeket, lekvárokat is lehet vásárolni. Reményét fejezte ki, hogy ha nem is minden városban lesz ilyen bolt, de a multinacionális cégek bolthálózatában egy-egy pult erejéig megjelenthetnek az erdőgazdaságok termékei.

Az államtitkár megjegyezte: a magyar emberek évente átlagosan 0,4 kilogramm vadhúst fogyasztanak, miközben az állami erőgazdaságok területén évente mintegy 3500 tonna vadhús keletkezik. Céljuknak nevezte, hogy az európai szintre emeljék a hazai vadhúsfogyasztást.

Bitay Márton Örs jelezte, hogy az iskolai közétkeztetésben is számítanak az erdőgazdaságok vadhúskészítményeire, mert a gyerekek asztalára is minőségi ételeket kívánnak tenni.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár kormánypárti képviselője az ünnepség keretében – a Vadex felajánlásából – vadhúst adományozott a Székesfehérvári Kríziskezelő Központnak, ahol hajléktalanok ellátását végzik. A vadhús csomagból mintegy 400 adag meleg ételt készítenek majd.

A rendezvényen kiosztott sajtóanyag szerint a Vadex 1973 óta foglalkozik vadhús felvásárlással, feldolgozással és értékesítéssel. Soponyai vadfeldolgozó üzemük évente 1200-1600 tonna vadat vásárol fel, többségében szarvast, őzet, muflont, vaddisznót és fácánt.

A belföldi kereslet az üzem termelésének 15-20 százalékát fedi le, a többit exportra szállítják, elsősorban Németországba, Olaszországba, Belgiumba, Hollandiába, Svájcba és Dániába.

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu