Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rábólintottak a megyei matricára a polgármesterek
Az NFM tájékoztatása „alapvetően” meggyőzte az érintett kerületek és települések vezetőit

Érdekes végeredményt hozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által 2014. december 15-én, az M0 körgyűrűre kivetendő útdíj, illetve a megyei matricák bevezetése kapcsán tartott tájékoztató. Az NFM közleményt adott ki az eseményről, melyből az tudható, hogy tizenkilenc települési önkormányzat képviselői kaptak tájékoztatást az útdíjrendszer változásairól. 


A tájékoztatót a tárca parlamenti államtitkára, Fónagy János vezette, aki az összehívottaknak elmondta: az ötezer forintos éves megyei matrica megvásárlása havi szinten egyetlen liter benzin árának megfeleltethető, mintegy 400 forintnyi kiadást jelent, így sokkal olcsóbb megoldás a közel 43 ezer forintos éves országos matricánál. A minisztériumi közlemény szerint Fónagy János azt is elmondta, hogy az autósoknak az érintett autópályák elkerülése több időbe és több kilométerbe is kerülne, így az jelentősen magasabb költséggel is járna.

„A megbeszélésen elhangzott: a Pest megyei matrica értelemszerűen az M0 körgyűrűre és az autópályák bevezető szakaszaira is érvényes lesz. Budapest belterületén a sztrádák nem gyorsforgalmi, hanem csak főútnak minősülnek, így itt díjfizetési kötelezettségről nincs, és nem is lehet szó. Gyors nemzetközi körültekintéssel látható, hogy Ausztriában és Szlovéniában egyáltalán nincsenek, Csehországban és Szlovákiában pedig csak rendkívül kis számban találhatók díjmentesen használható gyorsforgalmi szakaszok” – olvasható a tárca közleményében.

Fónagy János a megbeszélésen azzal érvelt, hogy nem kell tartani a forgalom tömeges átterelődésétől a vidéki nagyvárosok, agglomerációs települések és a külső kerületeket útjaira. Sőt, tette hozzá: ezzel éppen ellentétes folyamatként, új úthasználók megjelenésével számolnak az autópályákon, mert a megyei matricákkal „a gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb sztrádákat választják majd” többen a belterületi útszakaszok helyett.

A megbeszélésen megjelent polgármesterek és delegáltjaik jelezték – írja az NFM közlemény –: a megyei matrica bevezetésének szándékával alapvetően egyetértenek. (Arra a közlemény nem tért ki, mit takar az pontosan, hogy „alapvetően”, illetve, hogy az elhangzottakkal kapcsolatban mi mindennel nem értettek egyet a képviselők.)

Forrás: MTI - hvg.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu