Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem mindenkire vethetnek ki földadót a települések
Az Földművelésügyi Minisztériumban nem szeretnék, ha a földadó hozzájárulna a vidék elnéptelenedéséhez

A saját földjükön gazdálkodókat mentesítené az önkormányzatok által kivetett földadó megfizetése alól a szaktárca javaslata. Eddig hét település élt a teher kivetésének lehetőségével, az adó behajtása azonban ott sem lesz egyszerű. Eszerint tehát nem érinti a földtulajdonosok többségét a helyi önkormányzatok adókivetési szabadsága – írja a Magyar Nemzet.


A november végi határidőig összesen hét település jelezte, hogy a földet felveszik a 2015-ben megadóztatott tételek listájára – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára.

Ugyanakkor megjegyezte: az adótörvény „finomhangolásáról” továbbra is folyik a szakmai egyeztetés a nemzetgazdasági tárca és az agrárminisztérium között. Elmondása szerint a tárca célja, hogy a helyi önkormányzatok azoktól a földtulajdonosoktól ne szedhessék be az adót, akik maguk művelik a termőföldjüket.

Ezzel a minisztérium legnagyobb félelmét is ki lehetne zárni, miszerint a földadó hozzájárul a vidék elnéptelenedéséhez. Hiszen azokat a hátrányos térségben élő tulajdonosokat nem érintené a helyi intézkedés, akik megélhetésének a föld az alapfeltétele. Nagy István elmondta: a gazdasági tárca szerint az elmúlt 25 év kellő bölcsességgel és tapasztalattal ruházta fel az önkormányzatokat arra nézve, hogy milyen adót lehet bevezetni és milyet nem.

„Egy évünk van arra, hogy egyezségre jussunk a gazdasági tárca szakembereivel a kérdésben, 2015. november végéig ugyanis már nem vezethetnek be újabb adót a települések” – jegyezte meg.

A tárca korábban a szakmaközi szervezetekről és az agrárpiaci szabályozás egyes kérdéseiről szóló jogszabály megváltoztatását kezdeményezte, a termőföld mellett pedig például az élő állatot és az agráriumban használt eszközöket, berendezéseket is adókivetési „tiltólistára” helyezte volna. Az álláspont azóta változott.

„Nem lehet minden tárgyra és eszközre kitérni a törvénymódosításban, ráadásul más ágazatok is elkezdhetik felsorolni a tiltólistára javasolt tételeket, így végeláthatatlan és követhetetlen törvényt alkotnánk” – tette hozzá.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu