Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kibővülhet a vagyonnyilatkozatra kötelezettek köre
A bizalmas köztisztviselői és kormánytisztviselői munkakört betöltők vagyoni helyzetét is nyilvánossá tenné az igazságügyi tárca

Az Igazságügyi Minisztérium „ésszerű kereteken belül” kiterjesztené a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget a fontos és bizalmas köztisztviselői és kormánytisztviselői munkakört betöltőkre. Erről Répássy Róbert, a tárca államtitkára beszélt 2014. december 11-én, az állami szervek 2011-ben kötött antikorrupciós együttműködésének évfordulóján tartott eseményen. A változtatást az egyes jogállási törvények év végére tervezett módosítása tartalmazhatja.


Répássy Róbert a rendezvényt követően újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, semmi akadályát nem látja annak, hogy a nem képviselő miniszterek hozzátartozóinak vagyona is megismerhető legyen. Szerinte ezt úgy lehetne megoldani, ha nem a családtagok nyilatkozata válna nyilvánossá, hanem a közszereplők számolnának be hozzátartozóik vagyonáról.

Az igazságügyi államtitkár megjegyezte, a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét az országgyűlési törvény szabályozza, aminek módosítása a gyakorlat szerint nem a kormány, hanem a képviselők feladata. A kabinet ezért nem fogalmaz meg javaslatokat a képviselők vagyonnyilatkozatainak szabályairól – fűzte hozzá.

Répássy Róbert felszólalásában kifejtette, a  korrupció elleni fellépésben nagy jelentősége van a politikusi vagyonnyilatkozatoknak, a vagyonnyilatkozatok fontosságát lebecsülőknek pedig „az egyik parlamenti párt elnökhelyettesének” ügyét ajánlotta, Simon Gábor volt szocialista politikusra célozva.

Forrás: IM - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu