Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. január 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fizetésképtelenné vált Tiszatenyő önkormányzata
A hivatali dolgozók és a közmunkások fizetése mellett a BM-es forráskiegészítés is „bent ragadt” a Tisza Takarékszövetkezetnél

Tiszatenyő önkormányzata gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a tiszaföldvári Tisza Takarékszövetkezet működésének felfüggesztése miatt, miután ez a pénzintézet a több mint 1600 lelket számláló település számlavezetője. A faluban azonban nem állt meg élet, mert néhány beszállító továbbra is vállalta a legfontosabb egységek ellátását – közölte Kazinczi István (Fidesz) polgármester 2014. december 10-én az MTI-vel.


Kazinczi István tájékoztatása szerint az elmúlt hét végén 180 közmunkás és 20 hivatali dolgozó pénzének utalására adtak megbízást a takarékszövetkezetnek az önkormányzat számlájáról, de az emberek már nem jutottak hozzá a várt összeghez. „Bent ragadt” a pénzintézetnél az a 16 millió forint, amit a Belügyminisztériumtól forráskiegészítésül kaptak, és különböző számlákat egyenlítettek volna ki belőle. 

Emellett Tiszatenyő látja el az egyik térségben folyó ivóvízminőség-fejlesztő projektben a pénzügyi gesztor szerepét, és több tízmillió forintot terveztek átutalni a fejlesztést irányító társuláshoz – tette hozzá a polgármester.

Kazinczi István kitért arra, hogy a korábbi jó kapcsolat alapján a beszállítók megértik az önkormányzat hirtelen jött fizetési nehézségeit, így a későbbi fizetés mellett is vállalták a 1000 adagos közkonyha élelmiszerrel való ellátását, az állattenyésztő telepre a takarmány biztosítását, és helyi tüzépes is biztosítja a téli tüzelőanyagot a rászorulóknak.

Mindeközben segítséget kérő levelet írt a térség országgyűlési képviselőjének, a megyei kormánymegbízottnak, a megyei önkormányzat elnökének, a belügyi tárcának – mondta Kazinczi István, megjegyezve: központi engedély nélkül hitelt sem vehetnek fel.

A Magyar Nemzeti Bank december 5-én közölte, hogy visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a pénzintézetet. A takarékszövetkezetnél meglévő betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a jogszabályok adta határidőn belül 100 ezer eurós összeghatárig (több mint 30 millió forintig) kártalanítja. A betéteseknek egyelőre nincs teendőjük, az OBA tájékoztatást nyújt majd a kifizetésekről.

A jegybank közölte azt is: a Takarékbank Zrt. vizsgálata olyan súlyos hiányosságokat tárt fel a takarékszövetkezetnél, hogy az SZHISZ a betétesek biztonsága érdekében kizárta integrációs rendszeréből. A takaréknak a szeptember végi adatok szerint 10 860 betétese van, működési területe jellemzően Jász-Nagykun-Szolnok megye és környéke. 

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu