Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elvesztette többségét az ózdi Fidesz-KDNP-frakció
Mostantól azonos számú kormánypárti, illetve jobbikos képviselő ül a borsodi város képviselő-testületében

Három képviselő kilépett az ózdi Fidesz-KDNP-frakcióból – tájékoztatta közleményében az észak-borsodi város jobbikos polgármestere az MTI-t. Janiczak Dávid 2014. december 8-án azt írta: a három képviselő közül két városatya egyébként sem Fidesz-tag, de a Fidesz támogatásával indult, míg a harmadik képviselő, bár meg kívánja tartani Fidesz-tagságát, nem szeretne az ózdi frakció tagja lenni.


A polgármester az MTI-nek azt mondta: ez a lépés azt mutatja, hogy sokan a frakción belül sem értenek egyet a Fidesz-KDNP véleményével. Hozzátette: ezeket a képviselőket „függetlenként lehet majd kezelni”, egyenként meg lehet beszélni velük a feladatokat és talán így könnyebb lesz az együttműködés is a testületen belül.

Fürjes Pál, Ózd korábbi polgármestere, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetője a képviselők kilépésével kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: az Ózdon kialakult rendkívül feszült politikai helyzetben, vádaskodások miatt, inkább a békességet választva léptek ki a képviselők a frakcióból.

Szerinte „ezt a szennyáradatot”, ezt az állapotot másként nem lehet elviselni. „Ez az oka a döntésüknek” – tette hozzá. Úgy fogalmazott, ettől függetlenül a lendületük töretlen. „Van egy eskünk, amelyet betartunk, döntéseinkben Ózd városa a legfőbb vezérelv” – mondta Fürjes Pál. Kitért arra: a frakció most kisebbségben van, ettől függetlenül nem mondott le a frakcióvezetői megbízatásáról. A frakcióvezetői poszt akkor szűnne meg, ha három fő alá csökkenne a létszám – mondta.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte a három képviselő kilépést a Fidesz-KDNP-frakcióból, hogy mindez az eddigi következetes jobbikos városvezetői munka eredménye, beleértve az előző városvezetés kétes ügyei feltárásának beindítását és az ózdi polgárok napi szintű tájékoztatását.

Ez a helyzet „olyan lélektani és erkölcsi helyzetet teremthet, amely a Fidesz többségét is képes lebontani, ezzel egy újabb ponton dőlt meg a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza” – jelezte a pártigazgató.

A Borsod megyei Ózdon a kilépések előtt a testületben nyolc Fidesz-KDNP-s, a polgármesterrel együtt öt jobbikos és egy MSZP-DK-s képviselő volt.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu