Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

3000 önkormányzat szorulhat állami támogatásra
A közös kasszába 34 milliárd forint kerül jövőre, s ha szükséges, további öt milliárdra lehet majd pályázni

3200 önkormányzat közül 3000 szorulhat állami támogatásra, hogy a segélyeket ki tudja fizetni. A szociális ellátások többsége januártól a helyhatóságokhoz kerül, a jövedelempótló támogatásról viszont 2015-től már nem a jegyzők, hanem a kormányhivatalok döntenek majd.


Az önkormányzatok hét jogcímen adhattak segélyt a rászorulóknak. A jövedelempótló támogatásokat márciustól a kormányhivataloktól kapják az érintettek. „A lakosság ebben semmilyen változást nem fog észrevenni. Ahol változás lesz az önkormányzati oldalon, mert már nem a jegyzőnek és nem az önkormányzatnak kell e két ellátás tekintetében dönteni és előkészíteni, valamint eddig önerőt kellett biztosítani ehhez az ellátáshoz, innentől kezdve pedig az állam száz százalékig lefinanszírozza ezeket” – mondta el a HírTV-nek Horváth Zoltán Baranya megyei kormánymegbízott.

A tehetősebb települések, ahol az éves helyiadó-bevétel meghaladja a lakosonkénti 32 000 forintot, segélyezésre nem kapnak költségvetési pénzt. A többi önkormányzat viszont kap, a közös kasszába 34 milliárd forint kerül jövőre. Ha ez kevés lenne, további 5 milliárdra lehet majd pályázni.


Igazságos elosztás

Vajszlón, az 1800 lakosú ormánsági faluban a munkanélküliség az országos átlag négyszerese. „Biztos, a döntéshozóknak megvan hozzá a kellő szakmai tudásuk meg hátterük, hogy ebben döntsenek. Nekem, a magam részéről, nagyon egyszerűen fejezem ki magamat, a legfontosabb az lenne, hogy ezek valahogy igazságosan kerüljenek el a rászorulókhoz, hangsúlyozom, a rászorulókhoz, mert nem mindig oda került a pénz” – így Horváth István, Vajszló független polgármestere.

Sellyén, az Ormánság központjában közel 5 millió forintot fizet ki havonta foglalkoztatást helyettesítő támogatásra az önkormányzat. A kisváros polgármestere szerint az ügyintézés hosszadalmasabb lesz, ha a papírokkal a kormányhivatalba kell majd menni.


Könnyítést jelent

„Pont a legnehezebb sorban élő emberek kerülnek olyan helyzetbe, hogy a problémájukkal való foglalkozás távolabb kerül tőlük. Én úgy gondolom, hogy az önkormányzatok sorsát könnyíteni fogja, az emberek sorsát jelentősen nehezíti, de hát az önkormányzatok meg pont azért vannak, hogy az emberek sorsán könnyítsenek” – hangsúlyozta Nagy Attila, Sellye független polgármestere. 

A szociális ellátások többségének elosztása 2015-től önkormányzati feladattá válik. A rendszeres szociális segély névleg megszűnik, új neve aktív korúak ellátása vagy rendkívüli települési támogatás lesz.

Forrás: HírTV - MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu