Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Zugló új vezetése visszatéríti a kommunális adót
A 2011-ben bevezetett és fél év múlva visszavont adót a kerület 35-40 ezer lakója fizette be

Visszakaphatják a volt fideszes vezetés alatt beszedett kommunális adót a zuglóiak – közölte 2014. december 7-én Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, aki Tóth Csabával, az MSZP XIV. kerületi elnökével tartott sajtótájékoztatót. Karácsony Gergely elmondta: egyik legfontosabb választási ígéretük volt a helyi kommunális adó visszatérítése. 


„Mi azt gondoljuk, hogy ebben az ügyben, ahol alapvetően az önkormányzat hibájából nem sikerült ezt az adót rendesen behajtani, egy olyan méltatlan helyzet alakult ki, amiben egyféleképpen lehet igazságot tenni, azok az emberek, akik befizették ezt az adót, ne érezzék magukat baleknak, kapják vissza a pénzt” – mondta Karácsony Gergely.

A helyi képviselő-testület december 4-én fogadta el azt az előterjesztést, amely kimondja, hogy az önkormányzat visszafizeti az említett pénzt. Jogilag – a polgármester szerint – van arra precedens, hogy ezt megtehessék, hiszen például a 98 százalékos különadó, illetve a regisztrációs adó visszatérítése is hasonló jogi feltételek mentén valósult meg.

Elmondta azt is, hogy ennek másik feltétele elsősorban pénzügyi, hiszen mintegy 400 millió forintról van szó, amiből 35-40 ezer zuglói kaphat. Ezért csak a költségvetés, illetve az országos adótörvények elfogadása után lesz az önkormányzat olyan helyzetben, hogy megkezdje a pénz visszafizetését – ismertette Karácsony Gergely.

Közölte, hogy az erre vonatkozó rendeletet a januári első képviselő-testületi ülésen fogadják majd el, és a pénzt legfeljebb két éven belül teljesen visszafizetik.

Tóth Csaba az ügy hátteréről elmondta, hogy a kommunális adót három éve vezette be az akkori fideszes vezetésű önkormányzat, de lakossági tiltakozás hatására azt fél évvel később visszavonták, addigra azonban sokan befizették a „sarcot”. Mások pedig a mai napig „rettegnek”, mikor büntetik meg őket az elmaradt adózás miatt – fűzte hozzá a helyi szocialista pártelnök, országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu