Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kecskemét lehet 2018-ban Európa ifjúsági fővárosa
A város önkormányzata helyi civil szervezetek kezdeményezését támogatva pályázza meg az egy éven keresztül viselhető címet

Kecskemét megpályázza a 2018-as Európa ifjúsági fővárosa címet, amelyet a strasbourgi Európa Tanács mellett működő Európai Ifjúsági Fórum adományoz – jelentette be 2014. december 2-án Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere. Hozzátette: az önkormányzat és az idősebbek feladata, hogy biztosítsák a megfelelő környezetet ahhoz, hogy a fiatalok kreativitásukkal, ötleteikkel bemutassák a város ifjúsági életét.


Az önkormányzat adhatja be a pályázatot, de csak a fiatalokkal együtt tudják megvalósítani az előkészítést és az egy éven keresztül tartó programsorozatot – hangsúlyozta a polgármester, aki civil szervezetek képviselőivel és mintegy 70 kezdeményező fiatallal tartott egyeztetést és sajtótájékoztatót.

Janzsó Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke nagyszerű lehetőségként értékelte, hogy a kecskeméti civilek kezdeményezését az önkormányzat támogatja. Fontosnak nevezte, hogy elindulhat a felkészülés a pályázatra, amelyet 2015 végéig kell benyújtani.

Farkas Gábor, a kecskeméti Európa Jövője Egyesület elnöke elmondta: a civil összefogás azért jött létre, hogy a város pályázzon. A sajtótájékoztatón elhangzott: az egy évre adományozott cím lehetőséget teremt arra, hogy a nyertes város bemutassa az ifjúsággal kapcsolatos társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális életét.

A hat éve folyó kezdeményezés célja, hogy bátorítsa arra a jövő nemzedékét, hogy vállaljon minél aktívabb szerepet a társadalmi élet alakításában.

Az Európa ifjúsági fővárosa címet először Rotterdam kapta meg 2009-ben. Azóta Torino, Antwerpen, Braga, Maribor és Szaloniki viselte egy évig a címet. 2015-ben Kolozsvár, 2016-ban az azerbajdzsáni Ganja, 2017-ben pedig Várna ad otthont a kezdeményezésnek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu