Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Siófok és Baltongyörök nyerte a „virágos versenyt”
Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny szakmai zsűrije idén összesen 74 települést jutalmazott

Évente közel 300 település nevez be a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. Az idei év díjait 2014. november 28-án, Budapesten, a Várkert Bazárban osztották ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Siófoknak, falu kategóriában Balatongyöröknek ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2015-ös európai versenyen.


A díjakat Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a települések polgármestereinek.

A díjátadók között a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. mellett számos kormányzati és civil szervezet képviselteti magát. A verseny jelentőségét mutatja, hogy Magyarország Miniszterelnöke is a díjat felajánlók között szerepel: idén Százhalombatta és Ordas kapták a rangos miniszterelnöki elismerést.

A Belügyminisztérium Kozárdnak, Várdának, Bakonykútinak, Mosonmagyaróvárnak, Szentesnek és Szerencsnek nyújtott át díjat, a belügyi személyi elismerést Szászné Dr. Várkonyi Adrienn, Gyula város főkertésze kapta, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy Gyula a 2014. évi európai versenyben aranyérmet szerzett.

A hagyományos magyar növény és virágkultúra megőrzéséért a Földművelésügyi Minisztérium Gyöngyössolymos és Zalaegerszeg önkormányzatának munkáját ismerte el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális díját Sárospatak kapta, míg a környezettudatos oktatás megvalósulásáért három óvoda és két iskola munkáját emelték ki. Budapest főváros díját a XIX. és a XI. kerület nyerte el.

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Dr. Faragó Péter a fenti díjakon túl számos további elismerést osztott ki a verseny résztvevőinek, a díjkiosztó ünnepségen összesen 74 települést jutalmazott a szakmai zsűri.

A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai díjait Tivadar és Sárvár képviselőinek nyújtotta át. A verseny első helyezettje 2 000 fő feletti falu kategóriában Rajka települése, 50 000 fő feletti város kategóriában Veszprém városa, Budapest kerületei kategóriában Józsefváros.

Az I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottságát jutalmazó különdíjat Dozmat települése nyerte el. Negyedszer adták át a „Magyarország legszebb főtere” díjat, ezúttal Nagykőrösnek. A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, az Arany Rózsa-díjat idén Hatvan, Mohács, Balatonfüred, Hódmezővásárhely, Encs, Keszthely és Váckisújfalu kapta.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu