Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új babakötvény-pontok nyílnak szerte az országban
A 2006. január 1-je után született gyermekeknek az állam 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít

Újabb babakötvény-igénylő pontok nyílnak még az év végéig járási hivatalokban, önkormányzatoknál – jelentette be Miszlai József, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a 2014. november 25-i kormányszóvivői tájékoztatón. Az elnökhelyettes emlékeztetett: a 2006. január 1-je után született gyermekeknek az állam 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez az összeg a Start letéti számlára kerül és ott is marad mindaddig, amíg a szülő nem „aktiválja” a számlát.


Az aktiválás után a pénz a szülő anyagi hozzájárulásával gyarapodva Babakötvényben kamatozik: az infláció feletti 3 százalékos extrakamat mellett adó-, illeték- és járulékmentesség is ösztönzi a szülőket, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a számlán. A befektetők emellett - a befizetés nagyságtól függően - legfeljebb 6 ezer forint állami támogatásban is részesülnek.

Az elnökhelyettes hozzátette: a kincstár arra törekszik, hogy a lehető legtöbb helyen hozzájuthassanak termékeikhez, tavaly ezért tíz új értékesítési pontot létesítettek az országban. Idén eddig már tizennyolc új értékesítési pontot nyitottak, az év végéig pedig további hatot fognak megnyitni járási hivatalokban, önkormányzatoknál.

Miszlai József az MTI kérdésére elmondta: az életkezdési támogatás minden 2006 január 1. után született gyermeket megillet. A 2006. január 1. előtt születettek ugyan „elesnek” a 42 500 forintos életkezdési támogatástól, de esetükben egyszeri, 25 ezer forintos befizetéssel lehet aktiválni az értékpapír-számlát.

Kurucz Éva kormányszóvivő a tájékoztatón arról beszélt: a kormány fontosnak tartja az öngondoskodást és számos intézkedésével arra akarja ösztönözni a szülőket, hogy gondoskodjanak gyermekeik jövőjéről, erre pedig jó eszköz a Start-számla, amelyből ebben az évben 27 ezret nyitottak.

Mint mondta, a kormány számos intézkedéssel segíti a gyermeket vállalókat és úgy tűnik, ez hatással van a születések számára is, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal kedd reggel közzétett tájékoztatása szerint az év első kilenc hónapjában 3 százalékkal nőtt a születések száma a megelőző év azonos időszakához viszonyítva.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu