Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Harminc település kapott „Kerékpárosbarát” címet
Balatonkenese, Békéscsaba, Gödöllő, Győr, Hévíz, Makó, Nagykanizsa, Vác, Tata és Szombathely is az idei díjazottak között van

A kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén 2014. november 21-én, Balatonkenesén.


A kormány tervei szerint a 2014 és 2020 közötti időszakban további jelentős beruházások várhatóak ezen a téren. Az EuroVelo 6 Rajka–Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, a regionális és térségi funkciót ellátó kerékpáros létesítmények telepítése és bővítése mellett lehetőség nyílik az egyes települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is – jelentette ki az államtitkár.

Hegmanné Nemes Sára arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minden évben több kampányt szervez, amelyek során kreatív módszerekkel igyekszik népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. A szükséges infrastruktúra fejlesztése önmagában nem elegendő, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. A csatlakozók növekvő száma is igazolja, hogy egyre többen ismerik fel: a tudatos járműválasztás, amelyben helyet kap a kerékpározás is, számos előnyt tartogat a biciklista és környezete számára.

A „Bringázz a Munkába!” elnevezésű megmozdulás minden alkalommal rekordokat dönt a résztvevők számával, egyre több önkormányzat és munkáltató jelentkezik a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre. A tárca kiemelt – és nemzetközi összehasonlításban is rendkívül népszerű – rendezvénye az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap. E programok mind remek lehetőséget kínálnak a résztvevők számára, hogy megmutassák, mennyire érzékenyek a környezetvédelmi problémákra: mit tettek már e téren, mit terveznek a jövőben a környezetbarát közlekedési eszközök elfogadottságának növelése érdekében – közölte az államtitkár.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést. 2014-ben összesen 30 település és 39 munkahely nyerte el és így viselheti egy éven át a megtisztelő „Kerékpárosbarát” címet.

Az idén díjazott települések listája: Balatonkenese, Békés, Békéscsaba, Budaörs, Budapest Főváros XIX. Kerület – Kispest, Dévaványa, Gödöllő, Gyomaendrőd, Győr, Hévíz, Hódmezővásárhely, Jászberény, Köröstarcsa, Lenti, Makó, Mezőberény, Mórahalom, Nagykanizsa, Nádudvar, Nyíregyháza, Nyírtura, Rábapatona, Rákosmente, Szarvas, Szombathely, Tapolca, Tata, Újszentiván, Vác, Vásárosnamény.

Az idén díjazott munkahelyek listája: Baranya Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, BI-KA Logisztika Kft., Bringohinto Kft., Budapest III. Kerület Önkormányzata, Chemium Kft., Fermenta Kft., Hajdú-Ház Ingatlan Iroda, Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., Handler Nándor Szakképző Iskola, Hewlett Packard  Magyarország Informatikai Kft., Hévíz Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület, Jabil Circuit Magyarország Kft., Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, K&H Bank Zrt., Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola, Köröstarcsa Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Köröstarcsa Község Önkormányzata Konyha, Köröstarcsa Község Önkormányzata Szabó Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Köröstarcsa Község Önkormányzata Napköziotthonos Óvoda, Köröstarcsa Község Önkormányzata Alapszolgáltatási Központja, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., Magyar Autóklub, Magyar Posta Zrt. Központi Szállítási Üzem, Magyar Telekom Nyrt., MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt., OBO Bettermann Hungary Kft., Paksi Atomerőmű Zrt., Pest Megyei Kormányhivatal, Pestszentimrei Zöld Liget Óvoda és Bagolyvár Tagóvoda, Pusztaszabolcs Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Ringató Körzeti Óvoda kuckó Tagóvoda, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézmény, Szegedi Műszaki Középiskola Csonka János Tagintézménye, Tarnamérai Szabó Sütőipari Kft., TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft., Zöldbogyóka Nonprofit Kft.

Forrás: NFM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu