Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták az ország legnagyobb szabadtéri piacát
A 166 millió forintból helyreállított nyíregyházi Búza téri Piacon háromszázharminc szabadtéri árusítóhelyet alakítottak ki

Törekednünk kell a tájegységeken belüli önálló termelés kialakítására, a mezőgazdaság helyi tradíciókon alapuló termelési módjainak támogatására, növény- és állatfajtáink megőrzésére – hangsúlyozta Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára a 2500 négyzetméteres piac 2014. november 21-i átadó ünnepségén, Nyíregyházán.


Szakáli István Loránd kiemelte: az elmúlt évek során a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az egyre erősödő helyi közösségekkel, a gazdatársadalommal, az agrárium szereplőivel azért dolgozott, hogy vidéki tájaink épített és kulturális örökségét, gazdálkodási hagyományait méltó rangjára emelje. Az ilyen jellegű beruházások pedig egybecsengenek azokkal a kormányzati elképzelésekkel is, amelyek kiemelten fontosnak tartják a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett a gazdasági együttműködések helyi szintű erősítését.

Hiszen Magyarország mindig a vidékre alapozva, a helyi közösségek erejére támaszkodva tudott gazdaságilag megújulni. A jól működő helyi gazdaság a vidék megmaradásának és fejlődésének alapja.

A Búza téri Piac a belvárosban elhelyezkedő mindig nyüzsgő piactér, mely kiemelt jelentőségű a város kereskedelmi és közösségi életében. A tavalyi évben a csarnok helyreállításával kezdődött el a Búza téri Piac korszerűsítése, hiszen az épületegyüttesen több mint 30 éve nem végeztek jelentősebb állagmegóvási munkálatokat.

A 166 millió forint értékű helyreállítás során megújultak a belső terek, valamint az épület külső része. Kicserélték a teljes közmű- és elektromos hálózatot, valamint a nyílászárókat, megújult a piac szellőző rendszere és korszerű berendezési tárgyakkal szerelték fel a csarnokot. Tavaly sikerült a parkolók számát is növelni 89-re. A helyreállítási munkák eredményeként 10 százalékkkal emelkedett a piaci árusok száma, és jelentős  forgalomnövekedés tapasztalható.

A piac az ország egyik legnagyobb fedett szabadtéri vásártere. A területén 330 szabadtéri árusítóhely, és egy, a mai kor elvárásainak megfelelő épületegyüttes jött létre a város szívében, amely a kényelmes és igényes vásárlás mellett szabadtéri rendezvények tartására is alkalmas.

Forrás: FM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu