Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró felújítása
Tarlós István úgy véli, a tényleges vétójog „a főpolgármester felelősségvállalását teszi életszerűbbé”

Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása – közölte Tarlós István főpolgármester 2014. november 19-én az M1 „Ma reggel” című műsorában. A kormány 60 milliárd forint értékben vállalt kezessége arra elég, hogy a 3-as metró szerelvényeit felújítsák – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy amihez a korábbi vezetés húsz évig hozzá sem nyúlt, azt most meg tudják valósítani.


Mint mondta, a kormány nagyon nagy segítséget adott most a városnak, ahogy azzal is, hogy a „Demszky-érában felvett BKV-hitel esedékes kontingensének a fedezetét is biztosította”.

Az Országgyűlés által elfogadott, a főpolgármesteri vétójogra vonatkozó szabályozás kapcsán arról beszélt, hogy akinek felelőssége van, annak valami módon ezt a felelősséget el kell tudnia vállalni. Mert az, hogy létezik felelősség, de a felelősséggel járó mozgástér az egyáltalán nincs meg, az nem korrekt, nem életszerű és nem is méltányos – érvelt Tarlós István, hangsúlyozva: a főpolgármester a fővárosi önkormányzat egészének a működéséért felelős.

Megjegyezte, a főpolgármestert a nép közvetlenül választja, és „elvárja tőle, hogy beavatkozzék, ha szükségesnek látszik”.

Tarlós István szólt arról is, hogy a kerületi polgármesterek és a főpolgármester között olyan munkakapcsolat, mint jelenleg van, az elmúlt 24 év alatt még nem volt. Azt mondta, hogy a kritikusoknak fogalmuk sincs, hogy mire akarja, és hogyan fogja használni a vétójogot.

„Nincsen itt semmiféle diktatúra előkészületben, egyébként az országban sem” – jelentette ki Tarlós István. Megjegyezte: egyetértésben folyik a szervezeti és működési szabályzat előkészítése. Azt mondta: Budapesten egy rendszerelvű működést akarnak.

Tarlós István november 19-én a Kossuth rádió „180 perc” című műsorában arról beszélt, hogy a kormány sorozatban olyan lépéseket tesz, amivel Budapest komolyságát nyomatékosítja, és felértékeli a fővárost.

Mint mondta, elhárult az akadály a 3-as metró szerelvényeinek felújítása elől és a BKV kérdése is egyre inkább rendeződni látszik. Ekkora pénzügyi tartaléka évtizedek óta nem volt a fővárosnak mint most. „"Azzal nyugtathatom meg Budapest népét, hogy a BKV egyáltalán nem áll összeomlás előtt” – fogalmazott a főpolgármester.

A vétójog kapcsán ebben a műsorban arról beszélt, hogy „elkeseredett rosszindulatot” érez. Mint mondta, azt érzékeli, hogyha egy rendszer kezelhetővé válik, az némely embereknek baj; azt élvezik, ha anarchia, botrány, cirkusz van. „A vétójog – nyomatékosította – a főpolgármester felelősségvállalását teszi életszerűbbé”.

Forrás: M1- MR1 - MTI
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu