Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Példás teljesítmények elismerése a Főváros Napján
Tarlós István kitüntetéseket adott át Budapest egyesítésének emléknapja alkalmából

A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17., annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Tarlós István főpolgármester a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen arról beszélt, hogy Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szükségük, majd kitüntetéseket adott át a jeles nap alkalmából.


„A mi dolgunk”, hogy ennek alapján „folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát, együttműködésben a kormánnyal” – mondta. Tarlós István közölte, hogy Budapestnek, a magyaroknak az összefogás mellett példaképekre is szükségük van. A főváros mindig is csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kiváló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik saját munkájukat a közösség javára fordították. Eredményeik példaértékűek lettek, mások számára követendő mintát nyújtottak – hangsúlyozta a főpolgármester. 

Kijelentette: a kitüntetettek olyan polgárok, akik kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítenek ma is. Szólt arról is, hogy a nemzet fővárosának nagyságát mindig is az adta, hogy sikerült közös nézőpontból irányítani a városi ügyeket. Budapest a történelem folyamán többször is bebizonyította, hogy a magyar államiság eszméjét méltóan képviseli, a nemzeti fejlődés előmozdítója – mondta Tarlós István. Beszéde után a főpolgármester átadta az elismeréseket.

Pro Urbe Budapest díjat kapott Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a Magyar Torna Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Solymosi Pál szájsebész főorvos, Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor, valamint Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

Budapestért díjban részesült Albrecht Ute, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. ügyvezetője, Fallerné Hajdu Katalin Anna, az Abigail Galéria és Aukciós Ház ügyvezetője, Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője, Rúzsa Magdolna énekes, dalszerző, Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga tiszteletbeli elnöke, Bokor János nótaénekes, Farkas Bálint operettművész, Frenák Pál táncművész, koreográfus, Győrffy László, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Kállay Emil piarista szerzetes, hittanár, Kamuti Jenő vívó, orvos, sportvezető, Kányádi Sándor költő, Kovács Attila Ferenc helyettes országos tisztifőorvos, Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, Rimanóczy Jenő építész, Simon Tamás egyetemi tanár, Sóron László, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nyugalmazott főigazgató-helyettese, Takaró Mihály irodalomtörténész, író, Tátrai Tibor gitáros, zeneszerző, továbbá a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Római Sport Egyesület.

Zalabai Gábor-díj – A budapestiek esélyegyenlőségéért díjat kapott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat több százezer beteg gyermeknek nyújtott segítsége és áldozatos szolgálata elismeréseként. 

A Fővárosért Emlékzászló Díjat a Terrorelhárítási Központ (TEK) „a főváros lakosságának biztonságához és védelméhez szilárd garanciát jelentő, magas szakmai színvonalon nyújtott szolgálata elismeréseként” kapta.

A Dr. Barna Sándor-emlékérem – A főváros közbiztonságáért díjban részesült Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Kossa György Géza tűzoltó dandártábornok, Kuczik János Zoltán, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, Nagy Miklós Imre, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának igazgatója és Szegő László dandártábornok, a köztársasági elnök szárnysegédje.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Kiss Éva, a Budapesti Honvéd Sportegyesület úszó szakosztályának igazgatója, Kótai Mihály világbajnok ökölvívó, Steinmetz Barnabás olimpiai bajnok vízilabdázó, Szuper Levente, a Vasas jégkorong szakosztályának igazgatója, valamint Tomhauser István atlétika utánpótlásedző. Az ünnepségen Tarlós István a főváros szolgálatért díjakat is átadott. 

Forrás: Budapest.hu - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu