Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Továbbképzés polgármestereknek és képviselőknek
A képzésen való részvétel törvényi kötelezettség, ugyanakkor a távolmaradást nem szankcionálják

A megválasztott polgármesterek és képviselők számára a jövőben önkormányzati képzést szerveznek, melyet a megyei kormányhivatalok bonyolítanak országszerte. Az új önkormányzati törvény rögzíti a képzésen való részvételt, s célja, hogy segítsen eligazodni az egyes hatáskörök, új szabályozások világában, s megkönnyítse a képviselők mindennapi munkáját – mondta el Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára a Rádió Orient műsorában.


A képzésen való részvétel törvényi kötelezettség, ugyanakkor a távolmaradást nem szankcionálják. Az államtitkár kiemelte: mindenkinek egyéni érdeke a részvétel, hiszen rengeteg változás történt az önkormányzati feladatellátás területén.

A Rádió Orient stúdiójában ismertette a technikai lebonyolítás részleteit is: a kormányhivatalok a megyei székhelyeken rendezik a képzéseket, melyek egy napot vesznek majd igénybe. A Belügyminisztérium közös képzési tematikát készített, melyet a Miniszterelnökség is jóváhagyott, s ez adja a képzés alapját. A részvétel után vizsgát nem kell tenni, csupán egy tesztet kell kitölteni. A képzésen túl, az érdeklődőknek további segítséget is nyújtanak – mondta el Pogácsás Tibor. A képzésre a munkáltató köteles elengedni a képviselőket.

Átrendeződik az önkormányzati terhek elosztása

Az önkormányzati államtitkár arról is beszélt, a jövőben átrendeződik az önkormányzatok feladatellátásának súlyozása. A tervek szerint a „teherbíróbb önkormányzatok”, melyek földrajzi elhelyezkedésükből, állami beruházásoknak köszönhetően nagyobb adóbevételre számíthatnak, több teherre számíthatnak, míg a kisebb bevételűek terhei csökkennek.

Pogácsás Tibor kifejtette: az egyes településeken zajló állami beruházások az egész ország közös adóforintjaiból valósulnak meg, melyek aztán lokális adóbevételt biztosítanak. Ily módon logikus, hogy cserébe több közös terhet vállaljanak.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu