Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

GOP-pályázatok: meghosszabbított beadás, megváltozott feltételek

2007. 04. 25.

Pályázat - Módosítások: 5 M helyett 10 M Ft igényelhető mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztésére; alternatív lehetőség a vállalt árbevétel-növekedés kiszámításához;.


Több mint 1 000 pályázat érkezett be az elmúlt másfél hónapban a március elsejétől kiírt gazdaságfejlesztési és munkahelyi képzési EU-s pályázatokra, az igényelt összeg pedig meghaladta a 15 milliárd forintot. Máig mintegy 200 támogatói döntés született a gazdaságfejlesztési program kis értékű eszközbeszerzési pályázatán.


A vállalkozások közül a gyors növekedésre képes szervezeteknek kiírt pályázatok mellett hamarosan megjelennek a kutatás-fejlesztést támogató kiírások, illetve több más vissza nem térítendő pályázat mellett az év második felében elérhetővé válnak az induló, vagy tőkeszegény vállalkozásokat segítő pénzügyi támogatások, mikrohitelekkel, hitelgaranciával, illetve kockázati tőkealapokkal

Megháromszorozódott a pályázatok száma

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség meghosszabbítja a vállalkozásfejlesztési pályázatok beadási időszakát. A határidő módosítása mellett az eddigi tapasztalatok alapján életbe lép néhány, a piaci igényeket jobban kiszolgáló változás is. Növekszik az elnyerhető támogatás összege, a gazdasági környezethez rugalmasabban igazodnak a pályázókkal szemben támasztott követelmények.

A gazdaságfejlesztési pályázatok három fő kategóriájában eddig mintegy 650 pályázat érkezett be, a legnagyobb érdeklődés a kisösszegű, 1-5 millió forint közötti támogatások elnyerése iránt mutatkozott. Itt a pályázati kiírás első szakaszában, mindössze másfél hónap alatt több mint 420 mikro és kisvállalkozás igényelt támogatást.

A teljes tavalyi évben hasonló kiírásokon nyertes pályamunkák száma összesen 130 darab volt.

Alig másfél hónap alatt már mintegy 200 támogatói döntés született, és több mint 70 sikeres pályázó kapta kézhez az elnyert összegről szóló értesítést az eszközbeszerzést támogató egyszerűsített pályázatra jelentkező több száz mikro- és kisvállalkozás közül. A vállalkozások a március elseje óta nyitva álló hét gazdaságfejlesztési pályázaton igényelhetnek 25-40%-os vissza nem térítendő támogatást technológiafejlesztésre.


MÓDOSÍTÁSOK:


-A kisösszegű eszközbeszerzésekre vonatkozóan az eredetileg április 23-i határidő 2007. november 30-ra módosul, a komplex fejlesztésekre vonatkozó kiírások esetében pedig június 11. az új beadási határidő.

- 10 millió forintra emelkedik az eddigi 1-5 millió forint közötti támogatási összeg felső határa az egyszerűsített eljárású, a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését célzó, folyamatos elbírálású pályázatoknál.

-Lehetőség nyílik az árfolyamkockázat csökkentésére az árbevétel-vállalás euró alapú számítására az 5-50 millió forint közötti - KKV-knak szóló - támogatást nyújtó, valamint az 50-500 milliós támogatásra lehetőséget adó komplex technológiai fejlesztésre kiírt pályázatok esetében. Ez elsősorban az exportáló cégek számára teszi tervezhetőbbé a támogatás igénybevételét.

- Alternatív lehetőség a vállalt árbevétel-növekedés kiszámításához: az eddig konkrét mértéken meghatározott növekedés (8-10-12-15%) mellett bevezetésre kerül az inflációhoz kötött növekedési ütem választásának lehetősége. Ebben az esetben a pályázó a vállalási időszak végén eldöntheti, hogy számára melyik a kedvezőbb teljesítménymérési alap.

- Az árbevétel-növekedés számításának alapjául szolgáló bázis árbevételt a pályázat beadását megelőző évben rögzíti a módosítás. Ez eddig a beadást megelőző és a megvalósítás éve közül kötelezően a magasabb volt.


Bajnai Gordon bejelentette, hogy enyhítik azt a korlátozást is, amely kizárja, hogy egy évben egy vállalkozás csak egy pályázatot nyerhet adott prioritáson belül. Ezzel jelentősen javul a tervezhetőség a pályázók számára, megszűnik az a kockázat, hogy az első körben kiírt pályázatokon eredményes részvétel kizárná a pályázót az év további részében azonos prioritásban megjelenő támogatási lehetőség elnyerésétől.

Az összes, most elfogadott módosítás visszamenőleges hatályú, vagyis az eddig nyertes pályázókra is vonatkoznak a kedvezőbb feltételek. A támogatási szerződések megkötése már az új, kedvezőbb kondíciók alapján történik.

(NFÜ)

(www.penzforras.hu - MCOnet)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu