Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. február 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Földjei elvesztésétől tart több ezer zempléni család
Harmincnyolc BAZ megyei település tiltakozik az Aggteleki Nemzeti Park által megkezdett kisajátítás ellen

Földjei elvesztésétől tart 38 zempléni és abaúji település több ezer családja, miután a terület kezelője, az Aggteleki Nemzeti Park arról értesítette őket, hogy kisajátítja a földterületeket. Ennek azonnali leállítását követelik, és ezt levélben tudatták Orbán Viktor miniszterelnökkel - tájékoztatta 2014. január 23-án az MTI-t Köteles László (Fidesz-KDNP), a zempléni Komlóska polgármestere.


A polgármester közleményében azt írta: az Aggteleki Nemzeti Park kisajátítja a zempléni emberek földterületeit, 38 települést és több ezer családot érint a kisajátítás, erről az elmúlt év végén, karácsony előtt kaptak értesítést az érintettek.

„Az egész térséget váratlanul érte a tulajdonvesztés híre, nagy felháborodást okoz a helyiekben, nagy társadalmi összefogás készül a kezdeményezés ellen" - fogalmaz a település polgármestere, hozzátéve: „a kisajátítás sajnos nincs tekintettel a jelenlegi forgalmi értékekre, a piaci ártól jóval olcsóbban kívánják megszerezni a földterületeket", aranykoronánként 30-110 ezer forintért, miközben a Zemplénben a gyakori aranykorona érték ennél jóval magasabb. Ezért a térség települései kilátástalan helyzetbe kerülnek, az itt élőknek nem marad élettere - tette hozzá Köteles László.

Mint írta: a zempléni hegyi falvak sajátossága volt eddig is, hogy a közigazgatási területük jelentős része, 70-80 százaléka állami tulajdon volt, míg a maradék a helybéliek megélhetését szolgálta, de ezt is nehezítették a rendezetlen tulajdonviszonyok.

„Követeljük, hogy azonnal állítsák le a kisajátításokat, a megkezdett eljárásokat vonják vissza, újabbakat ne indítsanak, és ezt még a választási kampány előtt törvényben is biztosítsák, hogy az egyrészt véglegesen megnyugtató megoldást hozzon, másrészt ne lehessen a választási kampány része, de a választást követően se lehessen újra elővenni" - tette hozzá a polgármester.

Az MTI-hez eljuttatott levél a 38 érintett települést név szerint említi, közöttük található Telkibánya, Sárazsadány, Abaújszántó, Regéc, Hejce, Boldogkőváralja, Sátoraljaújhely, Mád és Tállya.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu