Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megkezdődött az önkormányzatok utóellenőrzése
A Számvevőszék szakemberei 34 településen láttak munkához

A 2011. évben lefolytatott önkormányzati ellenőrzések során megfogalmazott számvevőszéki javaslatok alapján az ellenőrzés alá vont önkormányzatoknak tételes intézkedési tervet kellett készíteniük, melynek végrehajtását, illetve annak eredményeit az Állami Számvevőszék (ÁSZ) utóellenőrzések keretében ellenőrzi.


Az Állami Számvevőszék 2011-ben 62 város pénzügyi gazdálkodási helyzetének, szabályszerűségének ellenőrzését végezte el, melyek közül 34 önkormányzat utóellenőrzése kezdődött meg. Az ÁSZ elsősorban a megtett javaslatok hasznosulására fókuszál és kimutatja, hogy mennyire voltak hatékonyak az önkormányzatok által a pénzügyi-gazdálkodási kockázatok csökkentése, megszüntetése érdekében alkalmazott intézkedések.

Az utóellenőrzésben érintett települések kiértesítése az ellenőrzésről, illetve az adatszolgáltatásra történő felhívás az elmúlt évben megtörtént. Az ÁSZ-törvény vonatkozó rendelkezései alapján az ellenőrzötteknek eleget kell tenniük adatszolgáltatási, közreműködési kötelezettségüknek. Az adatszolgáltatásra az ÁSZ ellenőrzést támogató online rendszerén keresztül kerül sor. 

Az ellenőrzésekben résztvevő kollégák szakmai helpdesk-et biztosítanak az ellenőrzött szervezetek számára annak érdekében, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek zökkenőmentesen és teljes körűen eleget tudjanak tenni.

Jelenleg folyamatosan zajlik a beérkező adatok feldolgozása és értékelése, melynek eredményeképpen megállapítható lesz, hogy a 2011. évben megfogalmazott javaslatok milyen hatást gyakoroltak az önkormányzatok pénzügyi-egyensúlyi helyzetének javulására.

Az utóellenőrzés megállapításai a törvényalkotás számára segítséget nyújthatnak az adósságkonszolidációt és az önkormányzati feladatrendszer változását követően megváltozott pénzügyi helyzet és a forrásszabályozás értékeléséhez. Továbbá az ellenőrzöttek és a helyi döntéshozók számára visszajelzést adnak feladatszervezési és takarékossági intézkedéseik hatásairól, a pénzügyi helyzet és a működőképesség alakulását befolyásoló tényezők további (újratermelődő) kockázatairól.  

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu