Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A MOL-csoport megállapodást kötött Tiszaújvárossal
Az önkormányzat kiszámítható adópolitikával igyekszik kedvező feltételeket teremteni a térség gazdaságának fellendítéséhez

Az iparűzési- és az építményadó csökkentése, a térség gazdaságának fejlesztése egyaránt szerepel abban a megállapodásban, amelyet a MOL-csoport kötött 2013. október 22-én Tiszaújváros önkormányzatával. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város határában működik az olajipari társaság meghatározó tulajdonában lévő Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. és a tiszai finomító.


A Bráz György tiszaújvárosi polgármester, Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója és Pethő Zsolt, a MOL Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója által aláírt szerződés egyebek mellett jelentős adócsökkentésről szól. A helyi iparűzési adó hosszabb távon akár 1,3 százalékra is csökkenhet, az építményadó pedig négyzetméterenként 50 forinttal, 900 forintra mérséklődik.

Tiszaújváros a helyi gazdaság fellendítése és a munkahelyteremtés érdekében törekszik arra, hogy helyi adópolitikája kiszámítható legyen minden gazdasági társaságnak, e cél érdekében fogadta el a képviselőtestület a város adópolitikájának középtávú stratégiájáról szóló határozatát - mondta a polgármester, aki szerint a város egyik legfontosabb célja, hogy megtartsa a területén működő vállalkozásokat, és ösztönözze a befektetni szándékozókat idetelepülésükben.

Bráz György kifejtette: a város önkormányzata már korábban kinyilvánította szándékát, amely szerint teljes mértékben elkötelezett az ipari fejlesztésekben, a maga lehetőségeivel támogatja a TVK most épülő butadién üzemének, valamint az esetleg felépülő további gyárak tiszaújvárosi létesítését is.

Fasimon Sándor arról szólt, hogy a MOL-csoport középtávú stratégiájának meghatározásakor célkitűzésként fogalmazta meg a TVK által termelt alapanyagok további feldolgozását. Ennek első fázisaként épül meg a butadién-kinyerő üzem.

Elmondta: a MOL-csoport, és a hozzá tartozó TVK kedvezőnek ítéli, hogy Tiszaújváros önkormányzata a helyi iparűzési adó mértékét - a megvalósuló beruházások ütemezésében - a jelenlegi 2 százalékos szintről több lépcsőben 1,3 százalékra csökkenti. Az első lépésben 2015. január elsejétől 0,1 százalékponttal mérséklődik az adó 1,9 százalékra.

A TVK új butadién-kinyerő üzemének alapkövét 2013. október 15-én Orbán Viktor miniszterelnök és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója rakta le. A 35 milliárd forintba kerülő 130 ezer tonna éves kapacitású butadiéngyárat várhatóan 2015 második negyedévében adják át és az új üzem 8-15 milliárd forinttal növelheti a tiszaújvárosi vegyipari vállalat eredményét.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu