Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. július 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kormány tovább gyorsítaná az uniós projekteket
Varga Mihály: ismét több száz segítségre szoruló önkormányzat és szervezet támogatására nyílik lehetőség

Mintegy 240 milliárd forint uniós forrás gyorsabb felhasználását segítette elő eddig a tavaly októberben létrehozott EU Önerő Alap, de a költségvetés legutóbbi módosítása nyomán ismét több száz segítségre szoruló önkormányzat és szervezet támogatására nyílik lehetőség - nyilatkozta 2013. szeptember 27-én a Magyar Nemzetnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető szerint a keretbővítés további 160 milliárd forint uniós pénz lehívását gyorsíthatja meg.


Az EU Önerő Alap forrásainak felhasználásával a kormány 2012 novemberétől csaknem harmincmilliárd forinttal segítette a közszféra-szervezetek uniós támogatású projektjeinek sikeres befejezését. Elsősorban települési önkormányzatok, egyetemek és főiskolák részesültek a támogatásból, amely jelentősen hozzájárult a beragadt, lelassult fejlesztési projektek felélénkítéséhez.

A nemzetgazdasági miniszter közölte, a parlament szeptember 24-én rögzítette azt is, hogy a felsőoktatás 2013. évi működéséhez összesen 11 milliárd forint többletforrást biztosít. Ez a pénz a felsőoktatási stratégia céljainak megvalósítását szolgálja, vagyis „a XXI. század követelményeinek megfelelő, hosszabb távon is fenntartható, eredeti küldetését teljesíteni képes felsőoktatási rendszer létrejöttét".

Varga Mihály beszélt arról is, hogy a hamarosan kormány elé kerülő stratégia szerint a jövőben az egyetemek és főiskolák finanszírozása minőségi szempontok alapján történik. Ez azt jelenti, hogy az állami források elosztásában az ösztöndíjas hallgatói létszám mellett az intézmények tudományos teljesítménye is szerepet játszik, vagyis például az, hogy az adott egyetemen hány főállású minősített oktató dolgozik, vagy hogy a hallgatók milyen eredményeket érnek el az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A kiemelt intézmények várhatóan jövőre is részesülhetnek a kiválóság jegyében létrehozott, tízmilliárd forintos extratámogatásból. A pedagógus életpálya-rendszer és a béremelés költségvetési többletigénye idén 32,5 milliárd, jövőre 152,9 milliárd, 2016 januárjáig pedig összesen 200,6 milliárd forintot jelent a költségvetésnek - mondta Varga Mihály.

Forrás: Magyar Nemzet - OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu