Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Molnár Gyulával hódítatná vissza az MSZP Újbudát
Többé-kevésbé véglegessé vált, hogy kik lesznek a párt kerületi polgármester-jelöltjei

Félig már összeállt az MSZP 2014-es választási csapatának második vonala: a képviselőjelöltek mellett nagyjából véglegessé vált, hogy kik lesznek a párt budapesti polgármester-jelöltjei. A teljes fiatalítás a B osztályban sem a válogatás legfőbb szempontja volt, indul majd Molnár Gyula, Steiner Pál, de tényleg lesznek újoncok is a listán - írja az Index.


Az Index információi szerint véglegessé vált, hogy az MSZP fővárosi fellegvárában, a XIII. kerületben 2014-ben a polgármesteri posztért indul majd a kerületet jelenleg is vezető Tóth József. Az MSZP súlyos vereségével végződő 2010-es választáson Tóth József volt az egyetlen szocialista politikus, aki duplázni tudott, és egyéni országgyűlési képviselővé választása után meg tudta tartani az önkormányzati vezetői posztját is.

Az összeférhetetlenségi szabályok változása miatt Tóthnak most dönteni kellett. Rajta kívül automatikusan újraindulhat az a két szocialista polgármester is, aki 2010-ben győzni tudott az MSZP önálló jelöltjeként. Gajda Péter a XIX., Szabados Ákos a XX. kerületben vezeti az önkormányzati helyekért induló szocialistákat.

Helyet kaptak azonban a polgármester-jelöltek között olyanok is, akik bár szintén részesei voltak a 2010-es összecsapásnak, de vesztettek.

A XI. kerületben újra előveszik Molnár Gyulát, akitől tartott ugyan a Fidesz, de végül 41 százalékot ért el, míg a fideszes jelölt, Hoffmann Tamás 49 százalékkal győzött. Molnár ellen az Orbán-kormány idején több eljárást is indítottak. 2012-ben bűncselekmény hiányában felmentették ugyan első fokon a Lágymányosi-öböl környéki 2006-os ingatlanügy miatti perben, az ügyészség azonban az UTC sportegyesület ingatlan beruházása miatt 100 milliós vagyoni károkozás miatt jelenleg is vizsgálódik ellene.

Az V. kerületben Steiner Pálra bízzák, hogy szembeszálljon Rogán Antal utódjával, aki vélhetően Puskás András lesz. Steiner annak ellenére rendíthetetlen pozícióval bír a Belvárosban, hogy Rogán 2006-ban tőle nyerte el a belvárosi polgármesteri posztot, a 2010-es országgyűlési választásokon pedig megszorongatni sem tudta. A fideszes politikus háromszor több voksot kapott, mint ő.

Az MSZP számára zűrös VI. és VII. kerületben, ahol a 2010 előtti csapat tekintélyét erősen megtépázta több helyi ingatlanügy, Hatvani Csabának, illetve a Devosa Gábor-Kispál Tibor kettős valamelyikének kell majd feledtetnie a botrányokat. Ők szintén nem számítanak újoncoknak a párban, ahogy Hidasi Gyula sem, aki eddig is a IX. kerület képviselője volt. A XV. kerületben a mostani kerületi elnök, Tóth Imre indul majd a polgármesteri székért.

A fiatalabb generációnak eddig két budai kerületben van biztos helye az indulók között. A II. kerületben Láng Zsolt jelenlegi polgármesterrel szemben Örsi Gergely próbálkozhat, a III. kerületben pedig Simonka Csaba lesz Bús Balázs kihívója.

Tarlós Istvánnak - amennyiben végül tényleg ő lesz a kormányoldal főpolgármester-jelöltje - régi ismerőssel kell majd szembenézni a versenyben. Horváth Csabának, a fővárosi közgyűlés szocialista frakcióvezetőjének olyannyira biztos volt a helye, hogy ez még az Együtt-PM és az MSZP tárgyalásain is az egyik mozdíthatatlan pontként vetődött fel, holott 2010-ben alig több mint Tarlós szavazatainak a felét tudta begyűjteni.

Forrás: Index

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu