Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Miskolc önkormányzata mentőövet dob a Minnának
A város lehetőség szerint átveszi a vállalat tejipari tevékenységét, illetve a munkavállalókat

Miskolc vezetése úgy döntött, hogy gazdasági koncepciót dolgoz ki a felszámolással fenyegetett városi tejipari cég, a Minna megmentésére, s önkormányzati tulajdonba vételére - jelentette be Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere. Miskolc célja a tejiparban dolgozók megélhetésének biztosítása, a termelés folytatása - mondta, hozzátette, hogy a Minna a felszámolás szélére került, és emiatt csaknem száz dolgozónak a létbiztonsága veszélybe került.


Kriza Ákos utalt arra, hogy a cég az elmúlt hónapokban olyan magas köz- és közműtartozást halmozott fel, hogy a Miskolci Vízmű (Mivíz) Kft. a napokban kizárta a közszolgáltatásból. Mint mondta, a Minna vagyona messze nem fedezi adósságait. Felszámolás esetén a Mivíz követeléseinek megtérülése is minimális lenne.

Közölte azt is, hogy a tejipari társaság folyamatosan késett a víz- és szennyvízszolgáltatás díjának kifizetésével az elmúlt öt évben, márciustól pedig egyáltalán nem törlesztett. A cég fizetésképtelenségre hivatkozva megszüntette tevékenységét, egy „hirtelen előkerült" másik cég végzi helyette bértermelésben a munkát és foglalkoztatja a dolgozókat. „Egy újabb üzleti manőverrel, a cégnyilvántartás szerint egyiptomi tulajdonosi körrel rendelkező Milknet Kft.-vel kötöttek szerződést" - mondta.

Ez a társaság azonban nem vállalja az eredeti cég közüzemi díjhátralékának megfizetését sem - tette hozzá, megjegyezve, hogy a tejipari cég megmentéséért az önkormányzat szakmai koncepciót dolgoz ki a Miskolci Agrokultúra Kft. bevonásával.

A városvezetés úgy döntött, kezdeményezi, hogy az önkormányzat lehetőség szerint átvegye a vállalat tejipari tevékenységét és ezzel együtt a munkavállalókat - tette hozzá a polgármester.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu