Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. július 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egységesen forgalmazzák majd a szekszárdi borokat
Uniformizált címkék és palackok – Szigorú minőségvédelmi rendszer

Szekszárdi borászok, Szekszárd város önkormányzata és borász-szervezetek állapodtak meg: a szekszárdi kadarkát, kékfrankost és bikavért egységesen forgalmazzák 2014-től. Az egységes megjelenés egyben a szigorú minőségvédelmi rendszer kialakítását is jelenti. 


Eszterbauer János, a Szekszárdi Borászok Céhének elnöke,  Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Heimann Zoltán, a szekszárdi borvidéki hegyközségi tanácsának elnöke,  Kővári László, az önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke, valamint hét borász – köztük Vesztergombi József, Takler Ferenc és Vida Péter – írták alá a megállapodást, amelynek lényegét Heimann Zoltán mondta el az MTI-nek: a következő öt évben évente százezer palack szekszárdi kadarkát, kékfrankost és bikavért szánnak elsősorban hazai piacra, sorrendben legalább 2000, legkevesebb 3000, illetve 3500 forintos áron palackjával.

A minimum beugró egy borász számára a közös megjelenésben az 1000 darab palack. A megállapodás szerint a tételekről az ilyen bort forgalmazó borászok vakkóstolással, 75 százalékos többséggel döntenek majd, és lehetőséget adnak az utólagos analitikai ellenőrzésre is. Az a borász, aki nem az elfogadott bort palackozza, öt évig nem forgalmazhatja az egységes szekszárdi bort.

Eszterbauer János kitért arra, az akciótól, amelyhez várhatóan több borász is csatlakozik majd a későbbiekben, azt remélik, hogy a szekszárdi borok nagyobb szeletet hasítsanak ki a piaci tortából. Az egységes megjelenés egyben a szigorú minőségvédelmi rendszer kialakítását is jelenti.

Heimann Zoltán elmondása szerint a szekszárdi borok aránya az utóbbi évben megkétszereződött. Hozzátette, egységes öltözéket korábban mindössze a tokaji borvidék termékei kaptak. Szekszárdon idén az átlagosnál 20-30 százalékkal kevesebb, de jó minőségű termésre számítanak. A most elfogadott palackforma a burgundi borok tradicionális megjelenésére hasonlít, a szekszárdi változaton szalagvonalban lesz olvasható a Szekszárd név, a címkén a város címere is szerepel majd.

Forrás: Origo

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu