Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egységesített törvény szabályozná a szolgáltatásokat
A kormány lecsökkentené a közműdíjak közötti, területektől függő, akár többszörös különbségeket

A kormány a közműszolgáltatások színvonalának egységesítése érdekében új közműtörvényt készít - írja a Népszabadság. A lapnak Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: ez azt jelenti, hogy a különböző ágazati szabályokban szereplő, eddig is meglévő kötelezvényeket foglalnák egységes keretbe, ugyanakkor a meglévő törvényeket lényegileg érintetlenül hagynák. Hozzátette: a rezsicsökkentésről más jogszabály rendelkezne.


Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy csökkenjenek a közműdíjak közötti, területektől függő, akár többszörös különbségek. A lap megjegyzi, hogy ma ugyanannyi vízért például akár hétszer többet is kérhetnek az ország egyik, mint a másik szegeltében.

Nemrég Rogán Antal arról beszélt, hogy a monopol közműszolgáltatások nonprofittá alakítását tervezi a Fidesz. A politikus azt mondta, a rezsicsökkentésnek bizonyos értelemben nincs vége, mert „abban gondolkodunk, hogy kell egy olyan törvényt alkotni, amelyik a közműszolgáltatásokat Magyarországon egy rendszerbe fogja". E rendszer lényege pedig az lenne, hogy a monopol közműszolgáltatásoknál nem lehetne tetemes profitot realizálni, hanem nonprofitnak kellene lenniük, vagyis a keletkező nyereséget vissza kellene fordítani például a szolgáltatás színvonalának emelésébe.

A lap Fidesz belső ügyeit ismerő forrásai szerint Orbán Viktor kormányfő találta ki, hogy legyen nonprofit a közműszektor. Az ötletet viszont már a frakció gondolta tovább, a szemétszállítás mintájára minden közműcégben többséget akar az állam. Egyelőre nincs írásos koncepció, az NGM novemberre készít ilyet. Az energiacégek egyetemes szolgáltatói kivétel nélkül veszteségesek, persze lehet, hogy a kabinet teljes cégcsoportok többségi tulajdonszerzésében gondolkodik.

Forrás: Népszabadság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu