Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lejár a bejelentési határidő az eltartottaknak

2007. 04. 16.

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek az adóhatóságnál azok, akik eddig közeli hozzátartozóként eltartottak voltak, és más jogcímen, például nemzetközi egyezmény alapján sem jogosultak egészségügyi ellátásra.


A biztosítottak testvérei, nagykorú gyermekei illetve házastársai nem kapnak külön értesítést a járulék befizetéséről, és mivel számuk folymatosan változik, pontos adatok sincsenek arról, hányan vannak.

A jogszabályok értelmében az eltartottaknak április 15-ig kell bejelentkezniük az APEH-hoz, az adóhivatal honlapjáról is letölthető nyomtatványon. Mivel ez idén áprilisban vasárnapra esett, a postára adás végső határideje hétfőn éjfélkor jár le - mondta Papp Károly, az APEH főosztályvezetője. A járulékot a következő hónap 12-éig kell megfizetni. Mivel erre nem érvényes az orvosi ellátásokra vonatkozó év végéig tartó moratórium, az elmaradásokat az APEH április után behajthatja.

Az eltartottak április elseje óta nem jogosultak a térítésmentes egészségügyi szolgáltatásra, a minimálbér alapján körülbelül havi 6 ezer forintos járulékot kell fizetniük. Ha egy családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbért, a tényleges jövedelem lehet a járulékfizetés alapja, de nem kevesebb, mint a 27.130 forintos öregségi nyugdíjminimum. Ez után havi 2.442 forintos járulékot kell fizetni.

Akiknek ennyi jövedelme sincs, azoknak egyáltalán nem kell járulékot fizetniük. Ide tartoznak a szociálisan rászorulók, azok, akik legalább 50 százalékos rokkantak, és azok is, akik betöltötték a nyugdíjkorhatárt és a jövedelmük a minimálbér 30 százalékánál kevesebb. A szociálisan rászorultak esetében a polgármesteri hivatal tesz bejelentést az egészségbiztosító felé.

Azoknak, akik a minimálbér 9 százalékánál kevesebb járulékot fizethetnek, először a helyi polgármesteri hivatalhoz kell fordulniuk, amely hatósági bizonyítványt állít ki a kedvezményről. A megváltozott munkaképességűeknek az Országos Orvosszakértői Intézet igazolását is be kell szerezniük ehhez.
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu