Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 8.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

15 millió euró támogatás a 2006-os árvíz kapcsán (frissítve: Surján László nyilatkozata)

2006. 04. 11.

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága keddi ülésén Brüsszelben hozzájárulását adta, hogy a 2006 áprilisában áradásoktól sújtott Magyarország az Európai Unió Szolidaritási Alapjából 15 millió euró támogatásban részesüljön.


A bizottsági vitában Fazakas Szabolcs quaestor, a Költségvetési Bizottság tagja emlékeztetett arra, hogy tavaly ilyenkor hazánk rendkívüli természeti katasztrófa előtt állt, melyet csak hatalmas emberi és anyagi áldozattal sikerült megakadályozni. Ezért is fontos, hogy az EU a Szolidaritási Alapon keresztül honorálja azt, ha egy tagország minden erőfeszítést megtesz a természeti csapások idején a károk elhárítása érdekében, és szolidaritását pénzügyi támogatást nyújtva is kifejezésre juttatja.
Annak kapcsán, hogy az esemény óta már egy év eltelt, Fazakas Szabolcs rámutatott, hogy ugyan a magyar közmondás szerint kétszer ad, aki gyorsan ad, ám ez az EU eljárási rendjében nem alkalmazható, hisz az igények jogosultságát minden szempontból ellenőrizni kell. Ezt megértve is szorgalmazta és egyben reményét fejezte ki, hogy az EP, a Tanács és a Bizottság április 18-i háromoldalú egyeztetésén a kérdés pozitívan zárul.

Surján László, a költségvetési bizottság néppárti koordinátora elmondta: ezzel az összeggel az unió a tagállamokat utólag kompenzálja az elszenvedett károkért. Nincs szó a polgároknak nyújtott gyors segélyről. Jó lenne ilyen esetekben, mint a tavalyi árvíz is, azonnali segítséget nyújtani, de ehhez más döntési eljárás kell. Surján László szerint az lenne a megoldás, ha a Bizottság általános felhatalmazást kapna ilyen esetekben a gyors és hatékony segítségnyújtásra

   (www.orientpress.hu)
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu