Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 4.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergomnak jelen pillanatban sincs költségvetése
Tétényi Éva közölte: az átmeneti időszakban ő gazdálkodik majd
Esztergom független polgármestere az általa korábban megvétózott költségvetés újratárgyalására kérte a helyi Fidesz-KDNP frakciót a képviselő-testület 2013. március 28-i ülésén, de mivel nem született kompromisszum, Tétényi Éva visszavonta előterjesztését, és közölte, hogy a törvények szerint az átmeneti időszakban ő gazdálkodik.

„Az új önkormányzati törvény megerősített polgármesteri lehetőségeivel élek. Amíg nem fogadnak el kompromisszumos megoldást, nincs aláírás, és a törvény szerint a 2012-es költségvetés keretein belül gazdálkodhatok. Ez egy joghézag, amit a törvényhozók nem vettek észre. Ha nem tetszik, jogilag támadják meg" - jelentette ki Tétényi Éva a kétórás, személyeskedő hangulatú ülés végén.

Meggyes Tamás (Fidesz) volt polgármester kijelentette, hogy az „előterjesztés visszavonása súlyos jogi tévedés". A vétó után 15 napon belül kérhet újratárgyalást, „de ha a testület dönteni akar, és ön nem engedi, akkor törvénysértésben van" - fordult Tétényi Évához. Néhányszor, mikrofonon kívül pedig azt mondta hangosan, hogy „elment az esze".

A jegyzőt helyettesítő Sarkantyú Adrián a fideszes képviselők kérdésére elmondta: a jogszabályok szerint, ha nincs döntés a költségvetésről, akkor nem is lehet végrehajtani, viszont a polgármestert megilleti a visszavonás joga. „De itt a törvény véget ér, ami most történt, arról jogi állásfoglalást kell kérni" - tette hozzá a tisztviselő.

A polgármester korábban azért vétózta meg a költségvetést, mert a Fidesz-KDNP-frakció módosító indítványaival elfogadott tervezet szerinte súlyosan sérti az önkormányzat érdekeit, mivel több feladatra nulla forintot tervezett, és veszélyezteti a közigazgatást is azzal, hogy 24 embert építene le a polgármesteri hivatalból.

Előzőleg a március 28-i ülésen Tétényi Éva elmondta: nem fogadja el a hivatal létszámleépítését, de a költségvetést 87 millió forinttal csökkentették, valamint csökkentettek több, korábban túltervezett bevételi előirányzatot, a városüzemeltetési holdingtól viszont 122 millió forint bevételt szeretne a költségvetésbe felvenni.

Németh József (Fidesz-KDNP) képviselő rámutatott arra, hogy a polgármester mostani tervezete 660 millió forinttal több, mint amit megvétózott, tehát a városháza nem a frakció által megszavazott költségvetést készítette el. A képviselő kérte, hogy a polgármester az eredeti javaslatot tegye fel szavazásra.

Tétényi Éva e felszólalás után jelentette be, hogy az előterjesztés joga az övé, ezért visszavonja a javaslatot, és kompromisszum nélkül nem lesz költségvetés.

Steindl Balázs frakcióvezető figyelmeztette a polgármestert, hogy a törvények értelmében költségvetés híján a miniszternek mérlegelési lehetőség nélkül meg kell vonni Esztergomtól a normatív támogatást. Ezután, napirenden kívül heves vita robbant ki arról, hogy ki tehet a kialakult helyzetről.

Forrás: MTI 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu