Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Józsefváros lehet a bűnmegelőzés „jégtörő hajója”
Százhúsz millió forintos bűnmegelőzési és áldozatsegítési program indul a VIII. kerületben

Bűnmegelőzési és áldozatsegítési program indul a főváros VIII. kerületében a józsefvárosi önkormányzat, a fővárosi kormányhivatal és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közreműködésével. A három szervezet csaknem 120 millió forintot nyert el uniós pályázaton a projektre.


Pesti Imre budapesti kormánymegbízott 2013.március 26-i sajtótájékoztatóján elmondta, a három szervezet csaknem 120 millió forintot nyert el uniós pályázaton a projektre, amelynek célja megelőzni, hogy a lakosság bűncselekmények áldozatává váljon, illetve hatékonyabbá tenni a már áldozattá váltak sérelmeinek kezelésére létrehozott ellátórendszert. Felidézte, hogy az áldozattá válás megelőzéséről szóló 2012-es uniós irányelv azonos az alaptörvényben foglaltakkal és a három együttműködő partner igyekszik mindent megtenni a fizikai és morális kárt szenvedettek megsegítéséért.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere úgy vélte: a terület eddig nem kapta meg a kívánatos hangsúlyt. Szavai szerint a városrészben felmérik, hogy az ott élők tisztában vannak-e azzal, miként válhatnak emberek áldozattá, illetve hol kaphatnak segítséget. Hozzátette: a veszélyeztetetteknek tréningeket, előadásokat tartanak, a munkába bevonnak állami és civil szervezeteket is. Hangsúlyozta: Józsefvárosban magas az egyedül élő idősek aránya, akik kifejezetten a „célkeresztjében" állnak egyes bűnözői csoportoknak. A bűncselekmények mindenkinek traumát okoznak, de különösen fontos a legveszélyeztetettebbek védelme, segítése - tette hozzá Kocsis Máté, megjegyezve: büszke arra, hogy a VIII. kerület a „jégtörő hajója" lehet egy ilyen típusú közös munkának.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya úgy vélte: a rendőrség számára az áldozatvédelem ugyanolyan fontos terület, mint a közrend és közbiztonság. Megjegyezte: többnyire a rendőrök találkoznak először a sértettekkel, így nagy a felelősségük a helyzet kezelésében. A pályázati forrásból 28 millió forintot fordítanak a rendőrök továbbképzésére. A rendőrfőkapitány elmondta, hogy több tájékoztató brosúrát és közterületi plakátokat is elhelyeznek majd a VIII. kerületben, továbbá tíz kisfilmet készítenek, amelyeket iskolai vetítések mellett videómegosztó portálokon is közzétesznek majd. Tóth Tamás kiemelte: bízik abban, hogy az iskolákban tartott interaktív előadások nyomán kevesebb diák válik sértetté.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu