Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyolc településen tartottak időközi választásokat
Fideszes és független jelöltek kapták a legtöbb szavazatot

Magyarország nyolc településén tartottak időközi választásikat 2013. március 24-én: öt helyen - Ófalun, Örményesen, Magyarlukafán, Tiszaszigeten és Váralján új polgármestert választottak, Tiszabőn a polgármesteri tisztség mellett a képviselő-testület összetételéről is döntöttek a szavazók, míg Dunakeszin és Szentendrén képviselő-választást rendeztek. Négy esetben fideszes, négyben független jelöltek lettek a befutók.


Váralja

A község eddigi független alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Váralján. A független jelöltként indult Molnár Péterné Fritz Judit 153, a másik független jelölt, Müller Viktor 48 szavazatot kapott - közölte Kovács Péter, a helyi választási iroda vezetője. A 900 fős településen, ahol a korábbi független polgármester, Filczinger Ágnes lemondása miatt rendezték az időközi választást, a 720 választásra jogosult 28,75 százaléka, 207 fő vett részt a szavazáson, hat szavazat érvénytelen volt. Molnár Péterné Fritz Judit 56 éves tanítónő, 2006 óta független alpolgármester a völgységi községben.


Ófalu

A független Bechli Erzsébet lett Ófalu új polgármestere, egyetlen jelöltként egyetlen érvényes szavazattal is nyert volna. A 331 lakosú Ófalu 292 választópolgárából 66 járult az urna elé, hárman érvénytelenül szavaztak - mondta Borka Imréné jegyző. Az időközi választást azért tartották, mert Kófiás Endre korábbi független községvezető összeférhetetlenség miatt tavaly decemberben lemondott posztjáról.


Magyarlukafa

A baranyai Magyarlukafán Gregorics Csabáné független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást. A győztes 34, míg a szintén független vetélytársa, Serdán Lajos 12 érvényes szavazatot kapott. A mintegy száz lelket számláló község 79 választópolgárából 46 járult az urna elé. Az időközi polgármester-választásra a korábbi független községvezető, Kékes István tavaly decemberi lemondása miatt volt szükség.


Tiszasziget

Ferenczi Ferencet választották a Csongrád megyei Tiszasziget polgármesterévé, a Fidesz-KDNP jelöltje egyedüliként indult a posztért. Az 1800 fős település 1450 szavazópolgára közül 390-en jelentek meg az időközi polgármester-választáson, és voksoltak Ferenczi Ferencre, aki korábban alpolgármesterként vett részt a község irányításában. Tiszaszigeten azért kellett időközi választást kiírni, mert a települést tizennégy éven át irányító Bodó Imrét (Fidesz) január 1-jével a szegedi járási hivatal vezetőjévé nevezték ki, a két poszt pedig a jogszabályok alapján összeférhetetlen.


Szentendre

Szentendre 4-es számú egyéni választókerületében Horváth Győző, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást. A szavazáson összesen 748 választópolgár vett részt, ami 33,5 százalékos részvételi arány, a leadott voksok közül kettő volt érvénytelen. Az előzetes eredmények alapján Horváth Győző 311 szavazattal végzett az első helyen, őt Miakich Gábor (MSZP) követi 206 szavazattal. Kádár Péter, a Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület jelöltje 148, Soláry József (Jobbik) 53, Görög Balázs (LMP) pedig 28 voksot gyűjtött.


Örményes

Négy független jelölt közül Fürj Jánosné, a jelenlegi alpolgármester győzött nagy fölénnyel az időközi polgármester-választáson a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Örményesen. A választóknak azért kellett az urnák elé járulniuk, mert a település 2010-ben megválasztott elöljárója tavaly decemberben elhunyt. Az 1095 lelkes falu 907 választásra jogosult polgára közül 461 élt választási jogával, a leadott szavatok közül egyet nyilvánítottak érvénytelennek. A nem hivatalos végeredmény alapján a nyertesre 295-en szavaztak, a további indulók közül Agócs István vállalkozó 33, Fehér János rehabilitációs járadékos 60, Monoki József családi gazdálkodó 72 voksot szerzett.


Dunakeszi

Benkő Tamás, a Fidesz jelöltje győzött a dunakeszi 7-es számú egyéni választókerületben tartott időközi képviselő-választáson, amire a korábbi képviselő halála miatt került sor - közölte a voksok összeszámlálását követően a település jegyzője. Molnár György tájékoztatása szerint a 36,91 százalékos részvétellel zárult választáson a legtöbb, 563 voksot Benkő Tamás (Fidesz) kapta, így ő ülhet a város képviselő-testületében megüresedett helyre. Mögötte Oláh Noémi független jelölt (az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség támogatottja) végzett 249 szavazattal, a harmadik helyet Bernát Kristóf jobbikos jelölt szerezte meg (168 voks), Feketéné Miczki Melindára (MSZP) 153-an szavaztak - mondta a jegyző.


Tiszabő

A Fidesz által jelölt Szabó Béla győzött Tiszabőn az időközi helyhatósági választáson, amelyet a képviselő-testület tavaly decemberben kimondott önfeloszlatása miatt tartottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen - közölte Puzsik László, a helyi választási bizottság elnöke. Tájékoztatása szerint a szavazatok 99,5 százalékának megszámolása után az 1041 voksból a nyertes - aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró - 561-et szerzett. A másik két jelölt közül Négyesi Sándor köztisztviselő 9-et, míg Domány István volt képviselő 467-et mondhat magáénak. A szavazatok közül négy érvénytelen volt.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu