Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gyenesdiás elindította a „Zöld Balaton” kampányt
A kezdeményezés középpontjában a fenntartható életmód áll

A fenntartható életmódot központba állító kommunikációs kampány indult Zöld Balaton néven. A 12 hónapon át tartó projekt kezdeményezője és lebonyolítója Gyenesdiás önkormányzata, partnerként pedig Keszthely, Balatonfüred, Fonyód és különböző szakmai és civil szervezetek is csatlakoztak - írja az alon.hu.


A kampány - amelynek központjában a háztartásokban használható megújuló energiák, a csomagolástechnika és a Balatoni régióban kiemelten fontos víztakarékosság áll - többek között az interneten, kereskedelmi rádiócsatornán és helyi nyomtatott újságokban zajlik, de a lakosság közvetlenül is találkozhat vele a nyári kitelepülések során.

„A Zöld Balaton kampány különlegessége, hogy a komoly szakmai tartalmakat igyekszünk a mindennapok nyelvére lefordítani. Olyan információkat közvetítünk, amelyek nemcsak azt segítik elő, hogy az itt lakók környezettudatos gondolkodása egy magasabb szintre kerüljön, de hasznos tanácsokkal és egy jól illeszthető környezetvédelmi modellel is igyekszünk szolgálni a mindennapi élet területén, a napenergia kiskerti befogásától kezdve az öntözővíz felhasználásán át a hőszivattyúkig " - mondta Gyenesdiás polgármestere.

Gál Lajos emlékeztetett: Gyenesdiás már hosszabb ideje tudatosan figyel környezetvédelemre, az önkormányzati döntések során kiemelt szempont a fenntartható fejlődés. Két évvel ezelőtt egy helyi termelői piacot indítottak, a település oktatási intézményei napelemmel lesznek felszerelve, az idegenforgalom területén pedig nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros és az úgynevezett bakancsos turizmusra. A kampány az Európai Unió támogatásával valósul meg. 

Forrás: alon.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu