Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az AGRYA ismét elindítja a Vidék Kaland programot
Április 19-ig várják a 18-35 év közötti városi fiatalok jelentkezését

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az AGRYA 2013-ban is meghirdeti népszerű kommunikációs programját, a Vidék Kalandot. A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával ebben az évben már nemcsak Magyarországon, de Romániában és Szlovákiában is ismerkedhetnek a városi fiatalok a mezőgazdasággal - jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár 2013. március 19-i, budapesti sajtótájékoztatóján.


A tárca 6 millió forinttal támogatja a kezdeményezést, az összeg a szlovákiai és a székelyföldi szervezéshez, a kommunikációs felületek, weblapok fejlesztéséhez, valamint a magyarországi, a romániai és a szlovákiai eseményekről filmek készítéséhez ad segítséget.

V. Németh Zsolt kiemelte: az Európai Unió költségvetésének 40 százalékát az agrárbüdzsé adja, ezért nagyon fontos, hogy az adófizetők megismerjék, mire költik ezt a pénzt. Az AGRYA programja kiváló lehetőség arra, hogy a városi fiatalok felfedezzék a mezőgazdaságot, és a munkával töltött hét után jobban megbecsüljék az agráriumot és az élelmiszereket.

Mikula Lajos, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta: április 19-ig várják a 18-35 év közötti városi fiatalok jelentkezését, majd személyes meghallgatásokon választják ki azt a körülbelül 40 főt, akik egy hetet tölthetnek munkával egy fiatal termelő gazdaságában. A meghallgatásokon a legfontosabb szempontok a jó állóképesség, a motiváció és a megfelelő kommunikációs készségek lesznek. A szervezet olyan fiatal gazdák jelentkezését is várja, akik szívesen fogadnák a résztvevőket. Mikula Lajos hangsúlyozta: a fogadó gazdák önkéntesek, a szállást és az étkezést ellenszolgáltatás nélkül biztosítják a városi fiataloknak.

Hozzátette: az idén újdonság, hogy a program nemzetközivé válik, Szlovákiában és Romániában is elindítják a Vidék Kalandot. Szlovákiában szlovák termelők fogadnak szlovák fiatalokat, míg Romániában magyar városiakat látnak vendégül székelyföldi gazdák. Az általános iskolásoknak szóló „Vesd Bele Magad!" program szintén elindul Székelyföldön, idén 50 vetőmagcsomagot osztanak ki, de jövőre ott is szeretnék kiterjeszteni a programot.

Haschi András, a Románia Fiatal Gazdák Egyesületének elnöke, a program székelyföldi szervezője kiemelte: bár a program nemzetközivé vált, Székelyföldön mégis teljesen magyar maradt. Csíkszereda környékén 8 gazda fogadja 10 napra a magyarországi fiatalokat. Hangsúlyozta, fontos, hogy a fiatalok lássák, Székelyföld élhető, fejlődő vidék, és vannak még olyan területek, ahol helyi termékeket fogyasztanak.

Az AGRYA 2011-ben az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék Kaland Programot, melynek segítségével a 18-35 év közötti városi fiatalok egy hétre bekapcsolódhatnak egy-egy fiatal gazda által irányított gazdaság tevékenységébe. 2012-ben a program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának (DG AGRI) versenyét, melyet a Közös Agárpolitikához (KAP) kapcsolódó kommunikációs programoknak hirdettek meg a KAP fennállásnak 50. évfordulójára.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap innen letölthető:
http://www.agrya.hu/?q=hirek/2013-ban-ujra-videk-kaland-mar-szekelyfoldre-utazhatnak-az-erdeklodo-varosi-fiatalok

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu