Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tétényi Éva megvétózta Esztergom költségvetését
A polgármester asszony szerint a költségvetés súlyosan sérti az önkormányzat érdekeit és veszélyezteti a közigazgatást

Megvétózta Esztergom költségvetését Tétényi Éva, és azt kéri, hogy március 28-án tárgyalja újra a testület - derült ki az MTI-hez 2013. március 18-án eljutatott meghívóból. A polgármester az MTI-nek elmondta: a Fidesz-KDNP-frakció módosító indítványaival elfogadott költségvetés véleménye szerint súlyosan sérti az önkormányzat érdekeit, mert több feladatra nulla forintot tervezett, és veszélyezteti a közigazgatást is, hiszen például 24 embert építene le az polgármesteri hivatalból. 


Steindl Balázs, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője szerint éppen a polgármester veszélyezteti a város működését azzal, hogy Esztergomnak a március 15-i határidőre nincs elfogadott költségvetése, mert az államháztartási törvény szerint a miniszter április 1-jétől a mulasztás megszüntetéséig felfüggeszti a helyi önkormányzatot megillető állami támogatás folyósítását.

A frakcióvezető elmondta, hogy gyermekétkeztetésre ugyanakkora összeg van a költségvetésben, mint amit a polgármester tervezett, az óvodák finanszírozását pedig a tavalyihoz képest öt százalékkal növelték. A polgármesteri hivatal 82 fős létszámát valóban a törvényi minimumra, 62 főre kívánják csökkenteni, de ténylegesen is szinte ennyien dolgoznak, mert számos üres álláshely van a hivatalban.

Steindl Balázs hozzátette, március 14-én a költségvetés elfogadása előtt néhány órával a helyi sajtónak Tétényi Éva közleményt jutatott el, ebben számokkal bizonyíthatóan valótlanságokat állított a Fidesz-KDNP-frakció javaslatairól, ezért jogi lépések megtételét mérlegelik.

Tétényi Éva az MTI-nek a helyzet megoldását szintén az államháztartási törvényből vezette le, és elmondta, érvényes költségvetés nélkül a polgármester jogosult az önkormányzati gazdálkodás irányítására az előző évi kiadási előirányzatokon belül.

Tétényi Éva hozzátette, Esztergomot különösebb kár nem éri az állaim normatíva felfüggesztésével, mivel az önkormányzat számláján állami inkasszó van, ezért a beérkező összeget az állam visszaveszi.

Szerző: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu