Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mérnöki ösztöndíjrendszer indulhat Salgótarjánban
Az önkormányzat és a helyi cégek közös programja a városban tartaná a megyeszékhely fiataljait
Vállalkozásokkal közösen működtetne új ösztöndíjrendszert Salgótarján önkormányzata egyetemisták számára. A tervek szerint tanulmányaikhoz akár havi ötvenezer forintot is kaphatnak a jövő mérnökei, amennyiben a diplomaszerzés után visszatérnek szülővárosukba. Salgótarján vezetése az elmúlt hetekben a helyi ipari parkban működő cégek vezetőivel folytatott tárgyalásokat a kiemelt ipari zóna  lehetőségeiről.

Kiderült, a precíziós termékeket előállító vállalkozások szakemberhiánnyal küzdenek - mondta az MTI-nek Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), a nógrádi megyeszékhely polgármestere.

Gyuró Imre, az évente 6,8 millió autóhangszórót gyártó MHG Kft. gyáregység-vezetője az MTI-vel közölte: a náluk folyó precíziós műszaki munkához a nógrádi oktató-képzőhelyekről nem kapnak megfelelő szakember utánpótlást. Az operátorokat és a műszaki értelmiséget így saját maguknak kell kinevelni vagy betanítani. A tervezett ösztöndíjprogram ezért is érdekes a számukra.

Mashimo Takeshi, az ablaktörlő-, ablakemelő és napfénytető-motorokat gyártó Mitsuba Kft. ügyvezető igazgatója közölte: mára kilábaltak az autóipart sújtó válságból, a cég új piacokat szerzett a Volkswagen-csoport autógyáraiban, ezért is fontos számukra, hogy több képzett mérnököt állítsanak a termelésbe. A fiatalok megtartását célzó ösztöndíjrendszer örömmel támogatják.

A gyárlátogatások tapasztalatait összegezve a város polgármestere elmondta: mivel mindenütt mérnököket keresnek, az állami Bursa Hungarica ösztöndíjon túl a város most olyan, részben saját forrásból biztosított ösztöndíj-rendszert dolgoz ki a cégekkel közösen, amely a salgótarjáni fiatalokat a mérnöki tanulmányaikban akár havi ötvenezer forinttal segíti, és amely garanciát jelent arra, hogy a diplomaszerzés után valós munkahelyeken eresszenek gyökeret a szülővárosukban.

A részleteket a következő hónapokban dolgozzák ki, szeptemberben várhatóan öt ilyen ösztöndíjassal indul a program. A polgármester hozzátette: mivel a szaktárcáknak stratégiai tervet kell készíteniük a vállalkozói zónák fejlesztési-, foglalkoztatási és adókedvezmény-lehetőségeinek kihasználására, ezt is a gazdaság helyi szereplőinek igényeihez igazítják majd.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu