Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Minden tizedik beteg biztosításával gond van - nem meglepő?

2007. 04. 08.

Majdnem minden tizedik rendelőbe érkező beteg egészségbiztosításával volt valamilyen probléma - ez derült ki az egy hete működő taj-szám ellenőrzésekből.


Az egészségbiztosítót nem lepték meg az adatok: szerintük a magyarok 10 százaléka jogosulatlanul veszi jelenleg igény be az egészségügyi ellátást. Év végéig még csak figyelmeztetnek az orvosok, de jövőre már fizetnie kell azoknak, akik nem rendezik a jogviszonyukat - számolt be az RTL Klub Híradója.

Telefonon és számítógépen ezen a héten csaknem 200 ezer taj-szám érvényességét ellenőrizték a kórházakban és a rendelőkben. Tízből kilenc beteg egészségbiztosítása rendben volt. Minden 10-nél azonban volt valami probléma. Eddig körülbelül 20 ezer úgynevezett potyautast figyelmeztettek az orvosok.

Molnár Barbara, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szóvivője szerint az adatbázisban is 10 százalék azoknak az aránya, akiknek nincs jogviszonya, így a számok igazolják az OEP korábbi adatait, amelyek szerint az országban körülbelül 1 millió ember jogosulatlanul veszi igénybe az egészségügyi ellátást. Őket keresik mostantól. A háziorvosok titkosított listákon vagy számítógépes szoftvereken is megkapják azoknak a névsorát, akikkel valamilyen gond van.

A taj-szám ellenőrzés egyelőre zökkenőmentesen zajlik. De néhány érdekes esetről már érkezett bejelentés az egészségbiztosítóhoz. Székesfehérváron egy orvos minden olyan betegét felhívta, aki szerepel a potyautasok listáján, egy másik orvos pedig a titkos és személyes adatokat tartalmazó papírt a rendelője ajtajára akarta kifüggeszteni.

2008-tól, akinek érvénytelen a taj-száma, fizetnie kell a gyógyításért. Év végéig még mindenki tisztázhatja magát. Erre az egészségpénztárakban megerősített ügyfélszolgálattal készülnek.

 (FH-www.hirszerzo.hu)


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu