Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hét településünkön tartottak időközi választásokat
Független polgármester- és képviselő jelöltek arattak sikert

Hét helyen - Harkányban, Tyukodon, Vajszlón, Vindornyalakon, Rédicsen, Tormaföldén és Zalaszentbalázs tartottak időközi önkormányzati választást 2013. március 10-én. Minden településen független jelöltek kapták a legtöbb szavazatot.


Harkány

A Baranya megyei Harkányban Imri Sándor független jelöltet választották újra polgármesternek. Bíró Károly jegyző az MTI-nek elmondta: az előzetes eredmények alapján a győztes 861, míg vetélytársa, a fideszes Baksai Endre Tamás 853 érvényes szavazatot kapott. A mintegy 4200 lakosú Harkánynak 3532 választópolgára van, a voksolás 48 százalékos részvétel mellett zajlott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly december 14-én feloszlatta magát, miután Imri Sándor polgármester az ülésen annak ellenére nem mondott le, hogy Horváth Tamás fideszes alpolgármester a képviselők nevében bizalmatlansági indítványt nyújtott be vele szemben.


Tyukod

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon Czibere Józsefet (független) választották meg polgármesternek. Tóth Gábor, a község jegyzője elmondta: a tisztségért három független jelölt indult, közülük Czibere József 596, Bütös György 311, míg Kanyóné Mándi Mária 70 szavazatot gyűjtött össze. Az 1630 választásra jogosult állampolgárból 982-en járultak a három szavazókörben kihelyezett urnákhoz, az érvényes szavazatok száma 977 volt.

A választást azért kellett megtartani a magyar-román határ mellett fekvő faluban, mert Nagy Miklós (Fidesz-KDNP) eddigi polgármestert január 1-jével a csengeri járási hivatal vezetőjének nevezték ki, így összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői, illetve megyei közgyűlési képviselői tisztségéről is.


Vajszló

A baranyai Vajszlón Horváth István független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást. Balázs János jegyző elmondta: a győztes 344 érvényes szavazatot kapott, maga mögé utasítva a fideszes Füles Ferencet, és független vetélytársai közül Gut Antal Attilát, Nagy József Jánost, Parrag Józsefet és Szabó Kornél Csabát. A mintegy 1900 lakosú ormánsági nagyközségnek 1541 választásra jogosult polgára van, a voksolás 60 százalékos részvétellel zajlott.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a helyi képviselő-testület 2011 májusában felfüggesztette a munkavégzés alól Denke Valéria (Fidesz-KDNP) polgármestert, akit feladatainak nem megfelelő ellátása miatt tavaly decemberben a Pécsi Ítélőtábla fel is mentett tisztségéből. Az eljárásra azután került sor, hogy egy könyvvizsgálói jelentés komoly problémákat tárt fel Vajszló gazdálkodásában. Az ügyben büntetőeljárás is indult nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.


Vindornyalak

A Zala megyei Vindornyalakon két független jelölt közül Kovács Jánost választották polgármesternek. Hériné Paul Beatrix, a település körjegyzője elmondta: a községben 75-en szerepeltek a választói névjegyzékben, közülük 46-an szavaztak. A nyertes 38 voksot gyűjtött, kihívója, Tankó Imre 7 szavazatot kapott, és egy érvénytelen szavazólapot is találtak az urnában. A zalai településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester, Karácsony István (Fidesz-KDNP) decemberben lemondott hivataláról.


Rédics

Tóth Lajost, a település eddigi alpolgármesterét választották meg polgármesternek a Zala megyei Rédicsen. Vörös Istvánné, a választási bizottság elnöke elmondta: a választásra jogosult 810 lakos 54,5 százaléka vett részt a voksoláson, amelyen három független polgármesterjelölt mérette meg magát. Tóth Lajosra 229-en szavaztak, Soós Endréné 151 voksot gyűjtött, Maróti Lajos pedig 59 szavazatot kapott. A voksolás során hárman érvénytelen szavazócédulát adtak le. Rédicsen az eddigi településvezető, a független Stokker Sándor november végén mondott le tisztségéről, ezért kellett kiírni az időközi választást.


Tormafölde

Kimaradt szavazólapok miatt újra kellett számolni a képviselő-választás eredményét a Zala megyei Tormaföldén, ahol így módosult az új testület összetétele - közölte a település körjegyzője. Hercz Judit elmondta, hogy a képviselő-testületbe a szavazók hét független jelölt közül választhattak. Az újraszámolás eredménye alapján a település lakói a legtöbb voksot Bertha Andrásra, Gaál Lászlóra, Horváth Lászlóra és Hajdú Lászlóra adták le.

Az első számolási eredmény szerint sorrendben még Boa Gézáné érte el a bejutáshoz szükséges számú szavazatot. A véletlenül kimaradt szavazólapok összesítése alapján azonban az derült ki, hogy Hajdú László - eddigi alpolgármester - a harmadik legtöbb voksot gyűjtötte be, így lett újból a képviselő-testület tagja.

A körjegyző hozzátette: a polgármester-választás eredményét nem befolyásolta az újraszámolás, vagyis Tormaföldét továbbra is az eddigi polgármester, Kondákor József (független) irányítja, aki 160 voksot gyűjtött össze. Ellenfele, az ugyancsak függetlenként induló Vargáné Aranyos Ildikó 52 szavazatot kapott, de további öt érvénytelen szavazólapot is regisztráltak.

A település választói névjegyzékében 319 szavazópolgár szerepelt, közülük 217-en járultak az urnákhoz. Az időközi választást azért kellett megtartani Tormaföldén, mert személyi ellentétek miatt december közepén a képviselő-testület feloszlatta önmagát.


Zalaszentbalázs

Három független jelölt közül Hencsei Margitot választották polgármesternek Zalaszentbalázson, és új képviselő-testületi tagokról is döntöttek a szavazók. Gigler Ildikó, a község körjegyzője elmondta: a 702 helybéli választópolgár közül 479-en adták le voksaikat, vagyis 68 százalékos volt a részvételi arány. A három független polgármesterjelölt közül Hencsei Margit 330 voksot kapott, Uzonyi Dezső eddigi polgármester 91 szavazatot nyert el, a mostanáig alpolgármesterként tevékenykedő Takács Istvánra pedig 55-en szavaztak.

A szavazók tíz független jelölt közül új képviselő-testületi tagnak választották meg Verrasztó Jánosnét, Hencsei Sándort, Dominkó Tibort és Horváthné Bereczki Krisztinát. Utóbbi az egyedüli, aki a korábbi testületnek is tagja volt. Zalaszentbalázson nem sikerült elsőre megállapodni a több településsel együtt alkotott új közös önkormányzati hivatalról, emiatt döntöttek december közepén a képviselők a testület önfeloszlatásáról - idézte fel a körjegyző.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu