Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bemutatták a mobilgátat a szentendrei Duna-parton
Az óvárost egy hazánkban eddig még nem alkalmazott mozgatható árvízvédelmi fal óvja majd meg

Mintegy 40 méteres próbaszakaszt építettek fel a szentendrei Duna-parton abból a mobil árvízvédelmi falból, amely teljes kiépülése után az óvárost védi októbertől. A tavaly ősszel indult, 1,3 milliárd forint összköltségű projekt keretében, uniós támogatásból megvalósuló beruházás révén 2,5 kilométer hosszan újul meg a gát Szentendrénél, az óvárost pedig 330 méter hosszan egy mobil árvízvédelmi fal óvja majd meg.


A 2013. március 7-i bemutatót követő sajtótájékoztatón Dietz Ferenc (Fidesz) polgármester elmondta, hogy a korábbi súlyos árvizek után a város megkezdte a védelem kiépítését, s ennek köszönhetően a település déli része 2008 óta biztonságban van, „a mostani beruházással Szentendre régi célja teljesül, és biztonságban tudhatja történelmi belvárosát".

A tavaly ősszel indult, 1,3 milliárd forint összköltségű projektről közölte, a Szentendre 1000 év+ program keretében, uniós támogatásból megvalósuló beruházás révén 2,5 kilométer hosszan újul meg a gát, az óvárost pedig 330 méter hosszan egy - Magyarországon eddig még nem alkalmazott - mobil árvízvédelmi fal óvja meg. Az új gát magassága az eddigi legmagasabb árvízszintet 135 centiméterrel haladja meg - tette hozzá. A mobilrendszer működtetéséről szólva elmondta, hogy a szakképzett csapat nyolc óra alatt tudja felállítani, s az elemeket - így az oszlopokat és a lapokat - raktárban tárolják.

A beruházás kivitelezője a Swietelsky-KÖTI-VIÉP'B konzorcium, a mobilfalat az IBS IAH bajor cég szállítja. Bognár Árpád, a Swietelsky Magyarország ügyvezető igazgatója közölte, hogy a kivitelezés a tervezett ütemben halad, s a munkálatok 2013 októberére fejeződnek be. Román Tamás, az IBS képviselője elmondta, hogy a szerkezet anyaga alumínium, magnézium és szilícium ötvözete, tíz év garanciát adnak rá.

Hadházy Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a korábbi árvizek nyomán az érintett települések azzal szembesültek, hogy a védekezés, valamint a helyreállítás költségei hosszú távon megközelítik egy korszerű védelmi rendszer kiépítésének összegét. Ezt figyelembe véve Visegrád Szentendréhez hasonlóan ugyancsak mobil árvízvédelmi falat kíván üzembe állítani, a kivitelezői tender már lezárult. Tahitótfalun és Szigetmonostoron a hagyományos árvízvédelmi rendszer kiépítési munkálatai zajlanak.

Forrás: MTI
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu