Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az aszociális családoknak nem jár a szociális bérlakás
Székesfehérvár önkormányzata megelégelte az együttélésre képtelen lakók randalírozását

Elfogyott a türelem, kiköltöztettek három folyamatosan botrányt okozó családot szociális alapú önkormányzati bérlakásaikból Székesfehérváron, a Mura utcában - számolt be a 2013. március 8-án a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsora, ahol elhangzott: a lakótelepen még mindig él 8-10 olyan család, amelynek tagjai „alkalmatlanok együtt élni a többiekkel, 15-20 család pedig azóta nem fizetett lakbért, amióta beköltözött.


A nem szűnő lopások, zajongások, rongálások miatt vizsgálta felül a székesfehérvári önkormányzat a korábbi évtizedek lakáskiutalási rendjét. A néhány háztömbből álló Mura utcai lakótelepen, ahol több börtönviselt is lakik, sokan panaszkodtak arra, hogy folyamatos a lárma, az üvöltözés, a tolvajlás, pihenni nem lehet, és a gyerekeket sem merik kiengedni az utcára. Tavaly - évi 18 millió forintért - biztonsági szolgálatot állítottak fel a környéken, ám egy tíz éve itt élő asszony szerint ez sem hozott eredményt.

Mint a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorának elmondta: nyáron a legnagyobb melegben sem mer szellőztetni, mert a résnyire nyitva hagyott ajtón keresztül ellopták gyermeke cipőit, ha pedig felmossa a lépcsőházat, perceken belül tele lesz szotyolával.

A múlt hónapban rivális családok között verekedés tört ki, ezért az önkormányzat a lakásrendelet alapján felmondta három család bérleti jogviszonyát - ismertette Szigli István, a terület önkormányzati képviselője. A lakást már elhagyták, azonban a fürdőszobából eltűnt a mosdó, az ajtókból a zár, de még a parkettát is felszedték - sorolta.

A képviselő hozzátette: idén még gyakrabban fogják ellenőrizni a lakások állapotát és kiépítenek egy térfigyelő-rendszert is. Elmondta: a lakótelepen még mindig él 8-10 olyan család, amelynek tagjai „alkalmatlanok együtt élni a többiekkel", 15-20 család pedig azóta nem fizetett lakbért, amióta beköltözött. „A lakbértámogatást is megkapják, de közben nem fizetnek szemétszállítási díjat, közös költségeket (...), ezt a polgárok pénzéből oldjuk meg, ez nem tartható tovább." - fogalmazott.

Székesfehérváron jelenleg négyszázan várnak szociális bérlakásra.

Forrás: Kossuth Rádió - Hirado.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu