Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Miért nincsen egy hónapja közvilágítás Tarnabodon?
A polgármester az áramtolvajokat okolja, az ÉMÁSZ cáfol, a Jobbik az eset tömeges megismétlődésétől tart

Az Állami Számvevőszék is vizsgálja, mire költötte a tarnabodi önkormányzat azt a plusztámogatást, amelyből kifizethette volna a falu villanyszámláját. A településen 2013 február eleje óta nincs közvilágítás. A polgármester szerint az áramtolvajok miatt nőtt meg Tarnabod rezsije, a szolgáltató ezt cáfolja.


Harminc centi mély kátyúban botlott meg a többmilliós kamerával a Célpont operatőre a vaksötét Tarnabodon. A közvilágítást néhány hete kapcsolták ki a 700 lelkes Heves megyei faluban, ahol tíz lakosból kilenc cigány.

- Voltak olyan hónapok, amelynél kimutatható, hogy a megszokott 200 ezer forintos havi közvilágítás díja a kétszeresére, háromszorosára ugrott fel és hónapokon keresztül ez így maradt. 14 ingatlannál történt áramlopás, amelyet az ÉMÁSZ fel is derített a rendőrséggel együtt  - mondta Pető Zoltán, Tarnabod polgármestere.

A Jobbik a tarnabodi eset tömeges megismétlődésétől tart. „Az, hogy itt kibukott ez a dolog, az azért van, mert a falu nem tudta befizetni ezt a megnövekedett áramszámlát. Előbb-utóbb ebből az lesz, hogy szerintünk több száz borsodi és nógrádi, illetve hevesi faluban fogják kikapcsolni a közvilágítást" - mondta Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő.

Tarnabod nem az áramlopások miatt borult sötétbe - mondja a szolgáltató szóvivője, Boros Norbert. A közvilágításért átalánydíjat fizetnek az önkormányzatok. Nincs villanyóra, nincs tételes fogyasztás, az átalánydíjat a lámpák számából és az égésidőből számolják ki. „Az áramlopás, vagy udvariasabb formában a szabálytalan vételezés, bűncselekmény. Ilyenkor mi mindig feljelentést teszünk. Ez a közvilágítási számlát nem befolyásolja, a kettőnek nincs köze egymáshoz" - fogalmazott Boros Norbert.

A parlamentben pedig az önkormányzati államtitkár azokat a pénzeket sorolta, amelyekből a tarnabodi önkormányzat rendezhette volna tartozását. „2012-ben 11 millió 598 ezer, azaz havi egymillió forint többlettámogatáshoz jutott a település, decemberben 10 millió 130 ezer forint kiegészítő állami támogatásban részesült, amiből bőven ki lehetett volna fizetni egyébként ezt a közvilágítási számlát" - mondta Tállai András önkormányzati államtitkár.

A plusztámogatások sorsa az Állami Számvevőszéket is érdekli. A faluban a közbiztonság fenntartásához több rendőr kell, amióta nincs közvilágítás. A megerősített szolgálat költségeit nem a tarnabodiak állják, hanem az adófizetők. Tarnabod nevét egyébként akkor ismerte meg az ország, amikor a Gyurcsány-kormány idején budapesti hajléktalanokat fogadott be a település.

Forrás: HírTV - MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu