Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nincsen többé LMP frakció a Fővárosi Közgyűlésben
A városatyák a római-parti árvízvédelmi mű továbbtervezéséről és a margitszigeti szabadtéri színpad felújításáról is határoztak

Mintegy hetven előterjesztést tárgyalt meg 2013. február 22-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A városatyák - egyebek mellett - elfogadták az LMP tájékoztatását arról, hogy megszűnt a párt fővárosi frakciója, döntöttek a római-parti árvízvédelmi mű továbbtervezéséről, a margitszigeti szabadtéri színpad és szökőkút felújításáról, valamint a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos díj változatlanul hagyásáról.


Megszűnt az LMP fővárosi frakciója

Tudomásul vette az LMP fővárosi képviselőcsoportjának megszűnését a Fővárosi Közgyűlés: a városatyák a Fidesz-KDNP és a Jobbik 21 igen szavazatával - az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért 12 ellenszavazata mellett - határozott így. Egyúttal arról is döntöttek, hogy nem fogadják el Kaltenbach Jenőnek, az LMP frakcióvezetőjének bejelentését arról, hogy az LMP-frakció nevét Párbeszéd Magyarországért-frakcióra változtatják.

A vitában Tarlós István főpolgármester jelezte: a vonatkozó előterjesztést a Városháza jogi szakértői készítették el. Eszerint frakciót csak az alakíthat, aki a mandátumot szerzett jelölőszervezethez tartozik és legalább három tagja van. Mint mondta, a szervezet, vagyis az LMP nyilatkozata az irányadó, márpedig a párt írásban értesítette a közgyűlést a fővárosi frakció megszűnéséről.


Továbbtervezik a római-parti árvízvédelmi művet

Elfogadta a római-parti árvízvédelmi mű továbbtervezéséről szóló javaslatot a közgyűlés 18 igen, 4 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett. A Királyok útja-Nánási út nyomvonalon húzódó 3,1 kilométeres védvonalat három szakaszra osztva tervezték, a nyomvonal nagy részén alumínium betétpallós szerkezetet javasol a tervező.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a javasolt műszaki beavatkozásokkal a part menti sáv rendezett lesz, nem lesz szükség kisajátításokra, a parti rekreációs feltételek javulnak, a sólyapályákat továbbra is lehet használni, az alumínium mobilfal mentén pedig semmilyen művi szerkezet nem zavarja a part életét az ármentes időszakban. A védmű magasságát 954 centiméterben határozhatja meg a testület.

A főpolgármester a napirendi vitában emlékeztetett arra, hogy a Római-part Budapesten az utolsó kritikus dunai szakasz, a 2002-ben bekövetkezett árvíznél csupán 6 centiméteren múlt, hogy Csillaghegyet és fél Békásmegyert nem öntötte el a folyó.


Nem emelték a települési folyékony hulladék díját

Egyhangú szavazással hatályon kívül helyezte a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjról szóló tavaly decemberi rendeletét a Fővárosi Közgyűlés, így idén is a 2012-as tarifák maradnának érvényben, vagyis az ingatlantulajdonosok nagyobb részét érintő, a folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának - az ivóvízfogyasztáson alapuló - díja köbméterenként 337,7 forint plusz áfa marad. Azoknál az ingatlanoknál, ahol nem mérik a fogyasztást, illetve a mért fogyasztást meghaladja az elszállított mennyiség, a díjtétel köbméterenként nettó 1816 forint lesz ezután is, a tervezett 1898 helyett.


Rendőrszálló lesz az óbudai Hotel Retróból

Tíz évre ingyenes használatba kapja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - döntött a közgyűlés. A főváros százszázalékos tulajdonában lévő, több mint 7500 négyzetméteres óbudai ingatlanon lévő 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használhatja a BRFK. A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint, ám mivel a rendőrség közfeladatot lát el, ingyenesen használatba veheti. Az adomány a tízéves időtartamra számítva nettó 571 millió 449 ezer forint eszmei értéket képvisel.


Parkolási változások

Módosította a közgyűlés a fővárosi parkolási rendeletet; az eddigi szabályozás az I. kerületben és az V. kerületben közlekedők érdekeit figyelembe véve módosul, több várakozóhely működése is ésszerűbbé válik.

Mivel nem érte el a kívánt célt az 56-osok terén lévő autóbusz várakozóhelyek díjfizetés ellenében történő használata, a jövőben az 56-osok terén (Hősök tere és Benczúr utca közötti szakaszon) a tér többi részén érvényben lévő várakozási feltételekhez hasonlóan lehet majd várakozni. Azaz a buszparkoló díjmentessé válik, de a városligeti díjfizetés bevezetése után minden nap 8 órától 18 óráig, személygépkocsi esetében 350 Ft/óra, autóbusz esetében 1050 Ft/óra díj ellenében lehet majd használni a parkolót.


Felújítják a margitszigeti szabadtéri színpadot és szökőkutat

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a margitszigeti szabadtéri színpad felújítására, valamint a szigeten található szökőkút újjáépítésére vonatkozó határozatokat is. A szabadtéri színpad felújítására központi forrásból fordítható 350 millió forint és a szökőkút átépítésére szánt 400 millió forint átcsoportosításáról még tavaly született döntés, most a két beruházás támogatási szerződésének megkötését szavazták meg a képviselők. A margitszigeti szabadtéri színpad felújítására a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot biztosít, így összesen több mint 700 millió forintból korszerűsíthetik a balesetveszélyessé vált létesítményt.

A margitszigeti szökőkút és rózsakert átépítésének keretében elbontják a kút mostani medencéjét és újat építenek helyette, kicserélik a vízgépészetet, a fény- és hangjátékot is. Megújul a szökőkút környezete, emellett a létesítménynél térfigyelő rendszert is kiépítenek. A rózsakert területén a mostani burkolat helyett újat építenek, felújítják a pergolarendszert és a zöld felületeket, emellett új növényágyakat is létrehoznak, valamint itt is térfigyelő rendszert helyeznek üzembe. 

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu