Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. július 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A héten már dönteni kell a járóbeteg-szakrendelőkről
Békés megyében Gyomaendrőd, Békés és Mezőberény megtartja, Sarkad állami kézbe adja intézményét
Ezekben a hetekben döntenek véglegesen az érintett Békés megyei településeken is, hogy április 30-a után is vállalják-e az önkormányzati tulajdonú, járóbeteg-szakellátást nyújtó intézmények működtetését, fenntartását - írja a Békés Megyei Hírlap. Békésben egyelőre vegyes a kép, akadnak települések, amelyek átengedik az államnak az intézményeket, de többen a lakosság helyben történő ellátása miatt ragaszkodnak a létesítményekhez.

Május elsejétől a járóbeteg-szakellátást nyújtó, önkormányzati tulajdonban és működtetésben lévő egészségügyi szolgáltatók állami tulajdonba kerülnek, kivéve, ha az adott önkormányzat úgy dönt, hogy továbbra is ellátja ezt a feladatot. A településeknek február 15-éig kell határozniuk a kérdésben, valamint tájékoztatni az egészségügyért felelős minisztert. Döntés és tájékoztatás hiányában az intézmény az állam tulajdonába, fenntartásába kerül.

Békésben egyelőre vegyes a kép, akadnak települések, amelyek átengedik az államnak az intézményeket, de többen a lakosság helyben történő ellátása miatt ragaszkodnak a létesítményekhez.

Izsó Gábor, a megye névadó településének polgármestere azt mondta a lapnak, Békés járási székhelyként is fontos szerepet tölt be a kistérségben, ezért és a lakosság kiszolgálása érdekében továbbra is folytatni kell a járóbeteg-szakellátási feladatokat. A helyi képviselő-testület ezért legutóbbi soros ülésén úgy döntött, hogy a jövőben is önkormányzati fenntartásban kívánja működtetni az Egyesített Egészségügyi Intézmény és Rendelőintézetet valamint a járóbeteg-szakellátást.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ viszont májustól állami kézbe kerülhet. Az intézmény létrehozását és működtetését is a kistérség kilenc települése - Biharugra, Kötegyán, Körösnagyharsány, Méhkerék, Okány, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Újszalonta és Zsadány - által alapított Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. végezte eddig, melynek több millió forint kölcsönt nyújtott a sarkadi önkormányzat is a községekhez hasonlóan.

A gyomaendrődi képviselő-testület - tartózkodás és ellenszavazat nélkül - úgy döntött, hogy 2013. április 30-át követően is saját hatáskörben kíván gondoskodni az egészségügyi járóbeteg szakellátásról, vagyis a továbbiakban is vállalja a feladatok ellátását, a Városi Egészségügyi Intézmény fenntartását. Mint azt Dr. Torma Évától, a gyomaendrődi Városi Egészségügyi Intézmény igazgató főorvosától megtudtuk, a lakossági szükségletek minél teljesebb körű kielégítése továbbra is elsődleges céljuk, és az intézet hitvallásához tartozik.

Mezőberényben a testület szintén úgy foglalt állást, hogy folytatni kívánja a tulajdonában álló járóbeteg-szakellátási feladatok működtetését, vagyis a klinikai kislaboratórium fenntartását. A grémium határozott arról is, hogy a járóbeteg-szakellátási feladatok ellátásra szolgáló vagyonhoz kapcsolódóan a szemészeti és a fül-orr-gége szakrendelést működtető vállalkozó szakorvosokkal is fenn kívánja tartani a feladatátvállalási szerződést. A laboratóriumi betegforgalom tavaly megközelítette a 11 ezret, a vizsgálatok száma pedig a 40 ezret. A mintákat helyben veszik le és szállítják Békéscsabára, így ezért senkinek nem kell a megyeszékhelyre utaznia. A másik két, szintén minőségi szakrendelés nem jelent költséget a városnak, de fontos a helyieknek, ezért is foglaltak mellettük állást.


Forrás: Békés Megyei Hírlap - OrientPress Hírügynökség
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu