Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A KDNP-s polgármesterek kitűzik a székely zászlót
A kisebbik kormánypárt vezetőinek tervei között szerepel, hogy az önkormányzati szövetségekkel is felvegyék a kapcsolatot

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált polgármesterek is elhelyezik településeiken a székely lobogót az elkövetkező napokban - mondta Pálffy István, a párt szóvivője 2013. február 8-i budapesti sajtótájékoztatón. A politikus példaként említette Barcsot, Óbudát, Tatát, Somogyvárt, Tökölt, Vácot és Ceglédet, ahol már kitűzték, illetve a napokban elhelyezik a székely zászlót szolidaritásuk jeléül és a nemzeti összetartozás kifejezéséül.


Pálffy István az MTI kérdésére azt mondta, országosan mintegy két tucat, KDNP által delegált polgármester dolgozik. Hozzátette: felkérnek minden hazai önkormányzatot, hogy kövessék az európai együttélés normáinak betartására felhívó mozgalmat.

Pálffy István köszönetét fejezte ki azoknak, akik a határokon túli településeken kitették a székely lobogót, és „bátran kimutatták szolidaritásukat székely testvéreinkkel". Azt kérte, akkor is segítsenek, amikor a román hatóságok szankciói majd jogerőre emelkednek.

Hozzátette: emellett azt is kérik, hogy azok a települések, amelyeknek eddig nem volt székelyföldi testvérvárosi kapcsolatuk, és szándékukban áll, minél előbb létesítsenek ilyet.

Pálffy István - aki a sajtótájékoztatón a székely mellett a baszk, a szorb, a lapp népek zászlóját is bemutatta - azt mondta: Európában több olyan őshonos kisebbség van, amelynek történelmileg kialakult, hosszú évszázadokon át őrzött hagyománya a lobogó tisztelete, és nemzeti identitásuk, önazonosságuk egyértelmű jelképe.

Kiemelte: a román fél magatartásával a székely autonómiatörekvéseket akarja „visszasorolni", kulturális értelemben is, ugyanakkor a zászlók kihelyezésének megakadályozásával sokkal inkább felhívják a figyelmet a közigazgatás átalakításának tervére, amellyel megbontanák Székelyföld egységét.

Ha ez volt a cél, akkor „köszönjük szépen, mert ennél jobban felhívni a figyelmet arra, hogy mire készül a román kormányzat, nem lehetett volna" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

A kibontakozó székelyzászló-mozgalom nyilvánvalóvá teszi egész Európa és az unió számára is, hogy Romániában semmibe veszik az alapvető európai normákat, a közösségek autonómiáját, és „egy sovén, meghaladott, 19. századi szemlélettel tekintenek rá".

Pálffy István jelezte: terveik között szerepel, hogy az önkormányzati szövetségekkel is felvegyék a kapcsolatot, az egyéb lehetséges lépésekről Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Martonyi János külügyminiszter és Németh Zsolt államtitkár folyamatosan egyeztet.

 Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu