Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lázár János ezután is hódmezővásárhelyi marad
Orbán Viktor a jövőben a Miniszterelnökségen számít a vásárhelyi polgármester munkájára

A kormányfő a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 25-én tartott rendkívüli ülésén megerősítette, hogy Lázár János polgármester munkájára a jövőben a Miniszterelnökségen számít. A miniszterelnök aláhúzta: Hódmezővásárhely a rendszerváltás győztese, hiszen minden baj ellenére is számos sikert tudhat magáénak. Ehhez azonban - folytatta - kellettek azok az emberek, akik a kilencvenes években hittek abban, hogy a városnak lesz jövője.


Orbán Viktor a sikerek közt az oktatást emelte ki.  Úgy fogalmazott, hogy a közösség értő támogatása nélkül a legambiciózusabb polgármester sem tudná újjászervezni egy város oktatási rendszerét. Hódmezővásárhely azonban képes volt az oktatási integrációs program megvalósítására, aminek következtében a halmozottan hátrányos helyzetű diákok száma egy intézményben sem éri el a húsz százalékot. A kormányfő megemlítette a népegészségügyi programot, valamint a képzőművészek támogatását is.

A jövőről szólva Orbán Viktor elmondta, hogy elkészülhet a Szeged és Hódmezővásárhely közötti, huszonkét kilométer hosszú vasúti pályafelújítás, emellett meghatározó lesz a város szempontjából a 47-es elkerülő út megépülése. A laktanyát szeretnék fejleszteni és a létszámot bővíteni - tette hozzá. Kitért arra is, hogy tervezik a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi karának újjászervezését, valamint a megújuló energiaforrásokat kutató vállalkozásokat is támogatják a környéken.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: hinnünk kell abban, hogy Magyarország nem csupán Budapestből áll, hiszen a kis településeknek is ugyanannyi joguk van beleszólni az ország életébe.  A települések erős szövetségesre találhatnak a kormányban, ahogy Hódmezővásárhely is - húzta alá.

A miniszterelnök látogatása kapcsán Lázár János emlékeztetett, hogy a miniszterelnök olyan személyi döntést hozott, mely a város működését érdemben befolyásolni fogja. Elmondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkári felkérést elfogadta, azonban nem szűnik meg „hódmezővásárhelyinek" lenni - tudósít a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu