Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Őszre állnia kell az Ócsai lakótelep első 80 házának
Pályáztatják a kivitelezőket, nyár elején kezdődhet el az építkezés
A szakhatósági engedélyek megszerzése átadta a leendő ócsai szociális lakópark területét a Belügyminisztériumnak a helyi önkormányzat. A június elejére kiválasztandó kivitelező irányításával az ősz elejére el kell készülnie az első 80 háznak is - közölte a település alpolgármestere május 23-án az MTI-vel. Horváth Tamás (Fidesz) előrebocsátotta: igyekeztek a lehető legkörültekintőbben eljárni.

A belterületbe vonás, a telekkijelölés és egyéb teendők elvégzését követően az önkormányzat május 18-án adta át az építési területet a Belügyminisztériumnak, miközben lezárult a kivitelezői közbeszerzési eljárás első fordulója - tette hozzá az alpolgármester. Mint mondta, a május 21-én indult második fordulóba meghívott pályázók közül tárgyalásos módszerrel egy háromfős bizottság választja ki a leendő kivitelezőt, s ha senki sem támadja meg a döntést, körülbelül a nyár elején kezdődhet meg, a legkésőbb ősz elején pedig befejeződhet az első 80 ház építése.

Mivel ekkorra a teljes területen elkészülnek az utak és a közművek (az ELMŰ a napokban kezdte meg a közvilágítás kiépítését), az első otthonok fajlagosan többe kerülnek majd, mint a későbbiek, de az átlagos négyzetméterár valószínűleg így sem nem haladja meg a 150-160 ezer forintot - magyarázta Horváth Tamás

Arra a kérdésre, hogy kijelölték-e már az első ütemben Ócsára költöző devizahiteleseket, azt válaszolta: a minisztérium most dolgozik a „névsoron", illetve a lakások elfoglalásának feltételein. A rendelkezésre álló információk szerint a leendő lakók egyik önkéntesen vállalt feladata lesz a gazdálkodás - emelte ki az alpolgármester.

Elmondta azt is, hogy már több karitatív csoport jelezte segítő szándékát a polgármesteri hivatalban. E csoportok szükség szerint nemcsak a veteményezés „betanításában", hanem például a helyi közösség életébe való beilleszkedésben is támogatnák a beköltözőket. 

Horváth Tamás a majdani házak szűkösségével, illetve az egyébként is munkahelygondokkal küzdő település nehézségeinek várható növekedésével kapcsolatos kritikákra válaszolva kijelentette: az első felvetést azért tartja alaptalannak, mert nem „luxus lakónegyed", hanem átmeneti lakhatást biztosító szociális lakópark létesül. A 40-80 négyzetméteres házak és a körülbelül 1000 négyzetméteres telkek megfelelnek e célnak - tette hozzá. 

Az alpolgármester közölte: a város vezetése reméli, hogy az első 80 beköltöző család felnőtt tagjai olyan, többnyire budapesti munkahellyel rendelkező emberek lesznek, akik ugyanúgy ingáznak majd, mint eddig. Katasztrofális lenne, ha segélyezni kellene, mert Ócsának nincs erre pénze - nyomatékosította. 

A beköltözők gyermekeinek elhelyezése kapcsán kifejtette, hogy helyi bölcsőde híján egy új, körülbelül 20 fős intézmény építését tervezik, az e célra benyújtott pályázatukról napokon belül döntenek. Pályáztak óvodabővítésre is, míg általános iskolájuk minden gond nélkül tudja fogadni az érkező diákokat - mondta Horváth Tamás. 

Az ócsai szociális lakásépítés a kormány rendelete szerint összesen minimum 66 hektáron történik. Ez tartalmaz közlekedési, intézményi és zöldterületet is, továbbá 80-100 negyven négyzetméteres, 200-220 ötven négyzetméteres, 80-100 hatvan négyzetméteres, 35-55 hetven négyzetméteres, 20-25 nyolcvan négyzetméteres lakást, az azokhoz tartozó, ezer négyzetméter területű telkekkel, amelyeken házikerti növénytermesztésre kívánnak lehetőséget nyújtani.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu