Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új polgármester Ládbesenyőn és Zalaszentlászlón
Mindkét településen független jelöltre szavaztak a legtöbben

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ládbesenyőn Fedor Attila függetlenként induló jelöltet, míg a Zala megyei Zalaszentlászlón szintén függetlenként induló Feketéné Tarpál Ibolyát választották polgármesternek a május 20-án megtartott időközi választáson. Mindkét településen a képviselő-testület önfeloszlatása miatt volt szükség az időközi választás kiírására.


Ládbesenyő

Fedor Attila függetlenként induló jelöltet választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ládbesenyő új polgármesterévé - közölte Takács András körjegyző a voksok összeszámlálása után az MTI-vel.

A május 20-i időközi választáson a polgármesteri posztért két független jelölt indult, Horváth Béla 67, Fedor Attila 109 szavazatot kapott, így ő lett a település új vezetője. A 235, választásra jogosult ládbesenyői közül 178-an szavaztak.
    
A település képviselő-testülete néhány hete döntött az önfeloszlatásról, mert a tagok nem tudtak együttműködni az addigi független polgármesterrel, Horváth Róberttel. A 14 jelölt közül megválasztották az öttagú új képviselő-testületet is.

Zalaszentlászló

A függetlenként induló Feketéné Tarpál Ibolyát választották polgármesternek Zalaszentlászlón, és az új képviselő-testület tagjairól is döntöttek. Mint a település körjegyzője, Deliné Ódor Mária az MTI-nek elmondta: 52 százalékos részvételi arány mellett az újonnan megválasztott települési vezetőre - aki korábban Pölöske polgármestere volt - 278-an voksoltak. Kihívójára, a szintén független Tarbuza Attilára 89-en szavaztak.

A 717 szavazópolgár közül 375-en járultak az urnákhoz. A szavazatok összeszámlálásakor nyolc érvénytelen cédulát találtak. A négytagú testületbe Bohár Istvánt, Kocsi Józsefet, Nagy Juditot és Bakos Pétert választották meg képviselőnek a település lakói 12 független jelölt közül. Az újonnan megválasztott testület tagjai - a mostanit megelőző ciklusban - korábban is tevékenykedtek képviselőként.

A körjegyző korábban beszámolt arról, hogy márciusban a képviselők kezdeményezték és szavazták meg a testület önfeloszlatását, mert nem tudtak együttműködni a 2010-ben megválasztott polgármesterrel.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu