Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Veresegyház kártalanítást kér kórháza átvételéért
Az önkormányzat egyedi elbírálásra számít a Misszió Egészségügyi Központ esetében
Több mint félmilliárd forintos kártalanítást kér Veresegyház önkormányzata azért, mert tiltakozása ellenére május elsején állami kézbe került a korábban városi tulajdonú Misszió Egészségügyi Központ - közölte a Pest megyei település jegyzője. Garai Tamás elmondta, hogy noha minden fórumon kifogást emeltek nyereségesen működő egészségügyi intézményük átadása ellen, az új törvény értelmében május elsejétől állami tulajdonúvá vált a „Misszió".

Az Országgyűlés április 23-án szavazta meg a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést.

A döntés értelmében az állam május 1-jével 70 egészségügyi intézményt vett át az azokhoz kapcsolódó vagyonnal az önkormányzatoktól. 54 kórháznak fenntartója és tulajdonosa is az állam lett, további hét intézmény már január óta állami tulajdonban van, másik kilenc kórház esetében pedig az átvett feladat ellátásához szükséges, bármilyen jogcímen használt önkormányzati ingó- és ingatlanvagyon került májustól az államhoz.

Garai Tamás elmondta, hogy noha minden lehetséges fórumon kifogást emeltek modern, nyereségesen működő egészségügyi intézményük átadása ellen, a nemrég életbe lépett törvény értelmében május elsejétől állami tulajdonúvá vált a „Misszió".

A helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy 524 millió forintnyi kártalanítást kér az államtól; ez az összeg az intézmény értékének a felét teszi ki - közölte a jegyző. Tájékoztatása szerint a kórházat 10-12 éve önerőből, mindenféle állami támogatás nélkül építették, mi több, az alulfinanszírozás miatt a város - tagi hitellel - a működtetésbe is besegített.

Garai Tamás megjegyezte: noha a törvény szerint csak az öt éven belül épült egészségügyi intézmények esetében jár az érintett önkormányzatoknak kártalanítás, Veresegyház a Misszió Egészségügyi Központ létrehozásának és működtetésének körülményeire tekintettel egyedi elbírálásra számít. Nem akarnak nyerészkedni, ezért csupán annyi pénzt kérnek, amennyibe az önkormányzatnak ténylegesen került a kórház, ez körülbelül a mai érték fele - tette hozzá a jegyző.

Kérésüket Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének, a térség országgyűlési képviselőjének, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak és Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének is megküldték, de válasz még nem érkezett - közölte Garai Tamás.

Pásztor Béla, Veresegyház független polgármestere korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a város szeretné tovább működtetni saját tulajdonát, az átadandó egészségügyi intézmények listájára „második körben" felkerült Misszió Egészségügyi Központot. Az intézményben országos hírű, 30 ágyas rehabilitációs osztály és egynapos nappali kórház is működik, egyik fő specifikuma az irányított betegellátás.

Forrás: MTI - STOP.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu