Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kapósak a kedvezményes árú bérlakások Pécsett
Az önkormányzat különböző akciókkal segíti a kispénzű bérlőket

A pécsi önkormányzat tavaly döntött arról, hogy a határozatlan idejű szerződéssel kiadott bérlakásait kedvezményes áron felajánlja megvételre a bérlőknek. A lehetőség szerint a vevőnek a forgalmi érték 54 százalékát kell kifizetnie, de állnia kell az értékesítéshez szükséges értékbecslés és az adásvételi szerződés elkészíttetésének ügyvédi költségeit is. A programnak köszönhetően eddig több mint száz egykori önkormányzati bérlakás került magánkézbe.


Mint azt Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke lapunknak elmondta, a programot nagy érdeklődés övezi, hiszen eddig több mint százan vásárolták meg otthonaikat kedvezményes áron. Hozzátette: a lehetőség folyamatosan nyitott, így havonta húszan-harmincan kopogtatnak az önkormányzatnál vételi szándékukkal, s összesen háromszázan jelezték már: a jövőben meg kívánják vásárolni az ingatlant.

A város csak annyit köt ki, hogy a lakás ellenértékét egy összegben kéri, s a leendő tulajdonosnak szerződésben kell vállalnia, hogy - főként a lakásmaffiát kikerülendő - öt éven át nem adja el az ingatlant. Pécs nem nyerészkedni akart a bérlakások eladásával, hanem a befolyó összeget folyamatosan visszaforgatja a rendszerbe: lakbértámogatást biztosít a lakásigényléssel rendelkező gyermekes családok számára vagy éppen a többi bérlakást újítja fel a pénzből.

Az ingatlanokat ugyanakkor a leendő bérlők is felújíthatják, s teszik is rendszeresen. Az önkormányzat másik programja ugyanis arról szólt, hogy a lerobbant, nem lakható ingatlanok felújítását várták el a lakásra váróktól, cserébe pedig a bérleti díj megfizetése alól mentesítették őket a felújítás költségének lelakásáig.

Moór Eszter elmondta: erre a lehetőségre ötszörös volt a túljelentkezés, és sikeresen is folytak a felújítások. Az eredeti szándék ugyanakkor az lett volna, hogy a kispénzűeknek segítsenek ily módon, ezzel szemben a felújításokat könnyedén kifizetők jelentkeztek nagy számban, beelőzve az önerővel nem rendelkező, kétkezi munkával, apránként dolgozókat; az önkormányzat ugyanis előnyben részesítette a komoly felújításokat bevállalókat.

Éppen ezért ezt a programot rövidesen kiegészítik, s azoknak is biztosítanak otthonokat, akik régóta várnak lakásra, több gyermekesek, s vállalják, hogy a legminimálisabb fejlesztésekkel lakhatóvá teszik az üres, leharcolt ingatlanokat. Ők ugyanakkor nem kapnak bérleti díj-kedvezményt, ám viszonylag kis befektetéssel lesz határozott időre saját otthonuk.

Forrás: Pécsma.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu