Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az Országgyűlés előtt az új adókról szóló javaslatok
A kormány benyújtotta a Parlamentnek az adóintézkedésekről szóló jogszabálytervezeteket

A kormány május 11-én benyújtotta az Országgyűlésnek a távközlési adóról, a pénzügyi tranzakciós illetékről, valamint az egységes biztosítási adó bevezetéséről szóló jogszabálytervezeteket. A javaslat elfogadása esetén a távközlési adó az idei év közepétől, pénzügyi tranzakciós illeték és az egységes biztosítási adó 2013. év elejétől kerülne bevezetésre.


A javaslat elfogadása esetén a távközlési adó - a 2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében-, már az idei év közepétől bevezetésre kerül. Az adó tervezett mértéke általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint. A benyújtott javaslat szerint az adót a távközlési szolgáltató fizeti. Az előterjesztés hívószámonként havi 10 perc adómentességet biztosít, illetve lakossági ügyfelek esetében 700 forint, míg vállalati ügyfelek esetében 2500 forintban maximálja az adómértéket.


A pénzügyi tranzakciós illeték 2013. év elejétől kerülne bevezetésre. Az illeték tervezett általános kulcsa 0,1százalék. Az illeték alapvetően lakossági és vállalati ügyfelek - egyes meghatározott - banki, illetve postai tranzakcióira (például, a készpénzfelvételre és befizetésre, banki átutalásra, a csoportos beszedésekre, a bankkártyás vásárlásokra és a postai pénzforgalmi tranzakciókra) terjedne ki. A javaslat elfogadása esetén az illetékfizetési kötelezettség a pénzforgalmi szolgáltatót terhelné.

A kormány szándékai szerint az egységes biztosítási adó bevezetésével, a biztosítókra jelenleg kivetett három adónem (pénzügyi szervezetek különadója, baleseti adó, tűzvédelmi hozzájárulás) kiváltására egy új, egységes adónem kerülne bevezetésre.

Az új adónemek jól illeszkednek a kormány jövedelmi adók súlyának csökkentését és a forgalmi-fogyasztási adók súlyának növelését célzó politikájába, továbbá az adókból származó bevételek a következő években, hosszú távon is kiszámíthatóvá teszik az államháztartást - tájékoztat a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu